Društvo

Žrtve pale u borbi za slobodu zaslužuju vječitu zahvalnost i poštovanje

Danas, na Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, demokrate, na čelu s predsjednikom mr Aleksom Bečićem, položili su cvijeće na spomenik Partizanu borcu na Gorici i odali poštu svim palim borcima za slobodu, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
Žrtve pale u borbi za slobodu zaslužuju vječitu zahvalnost i poštovanje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije su poručili da je ovo jedan od najljepših i najslavnijih dana Crne Gore, ali i čitave Evrope, pa je srećan spoj u činjenici što Evropska unija svoj dan slavi na Dan pobjede nad fašizmom.

 “Sloboda je ključna pretpostavka bivstvovanja i napretka svakog ljudskog bića, pa žrtve pale u borbi za slobodu zaslužuju vječitu zahvalnost i poštovanje. Ovo je dan kada moramo podsjetiti da veliki broj građana i njihovih porodica živi na ivici siromaštva, bez izgleda za zaposlenje i stvaranje uslova da od svog rada normalno žive. Demokratska Crna Gora će svom svojom snagom nastaviti borbu za društvo slobodnih građana, profesionalnih i nezavisnih institucija sistema, koje će biti garant takvih sloboda, kao ključnog preduslova za razvoj demokratije, jednakosti, ravnopravnosti i pomirenju Crne Gore“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će demokrate težiti dostizanju najviših standarda razvijenih evropskih država u pogledu unaprjeđenja i zaštite ljudskih prava,  što će za posljedicu imati ekonomski razvoj države, povećan prliv stranih investicija, otvaranje novih radnih mjesta, eliminisanje nepotizma, odlučnu i djelotvornu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Demokratska Crna Gora snažno podržava proces evropskih integracija u cilju institucionalnog i ekonomskog jačanja Crne Gore,  duboko vjerujući da to čini u interesu svih njenih građana. Svim građanima Crne Gora čestitamo Dan pobjede i Dan Evrope, snažno vjerujući da ćemo naredni 9. maj dočekati izmireni u demokratskoj i bogatijoj Crnoj Gori”, ističe se u saopštenju. 

Portal Analitika