Abiznis

Počela građevinska sezona pod Durmitorom

Od krupnijih investicija pomenuću završetak reciklažnog centra, zatim, početak radova prve faze stadiona na Ravnom Žabljaku, a radimo i na projektu sanacije postojeće deponije sa Republikom Slovenijom vrijedan 500.000 eura, tako da očekuje nas dosta toga što će Žabljaku donijeti jedan novi kvalitet, najavio je za Radio Crne Gore predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević.
Počela građevinska sezona pod Durmitorom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pod Durmitor je stigla građeviska sezona. U lokalnoj upravi Žabljaka, ovih dana, očekuju početak radova na nekoliko značajnih objekata. Prije svega, nastavak radova na, prošle godine započetom, reciklažnom dvorištu i pretovarnoj stanici ukupne vrijednosti 2.170.000 eura koji partnerski finansiraju Vlada Republike Slovenije preko Centra za međunarodnu saradnju i Vlada Crne Gore.

Završena je i tenderska procedura za prvu fazu izgradnje fudbalskog stadiona u koju će preko Direkcije javnih radova u ovoj sezoni biti uloženo 280.000 eura, najavio je predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

"Pošto je kod nas proljeće dobrano zakasnilo, konačno možemo da počnemo i sa građevinskim radovima koji su predviđeni za ovu godinu. Od krupnijih investicija pomenuću završetak reciklažnog centra, zatim, početak radova prve faze stadiona na Ravnom Žabljaku, a radimo i na projektu sanacije postojeće deponije sa Republikom Slovenijom vrijedan 500.000 eura, tako da očekuje nas dosta toga što će Žabljaku donijeti jedan novi kvalitet", kaže Vukićević uz napomenu da se završetak radova na reciklažnom centru očekuje do jeseni do kada će biti završena prva faza gradnje sportskog stadiona koja obuhvata sve zemljne radove i postavljanje ograde, sve do postavljanja vještačke podloge.

Sa ovim objektima Žabljak će unaprijediti zaštitu životne sredine i poboljšati turističku ponudu.

"Završetkom reciklažnog centra činimo još jedan korak ka zaokruživanju jednog ekološkog projekta zaštite Žabljaka. Uz postojeći prečistač otpadnih voda i tretiranje otpada biće na jednom savremenom nivou. Uz planiranu sanaciju deponije otpada mi ćemo zaokružiti rješavanje tog problema koji muči mnoge sredine u Crnoj Gori, a sa druge strane sa završetkom radova na sportskom stadionu dobićemo još jedan važan objekat u ponudi sportskog turizma uz postojeću sportsku dvoranu koja je izgrađena prošle godine", ocijenio je Vukićević.

Ove sezone biće završeno i asfaltiranje kružnog puta oko Durmitora, popularnog "durmitorskog prstena", a radi se o preostalih blizu 4 kilometra u kanjonu Sušice.

Pored radova koji će se finansirati preko Direkcije javnih radova i Opština Žabljak iz svog budžeta finansiraće uređenje nekoliko gradskih ulica, a uz podršku resornog ministarstva planiran je početak radova na vodovodu u Šarancima i vodoistraživanja na Maloj Crnoj Gori.

Radio Crne Gore

Portal Analitika