Rukomet

"Plave" jure finale, ADŽIĆ: Timski duh i zajedništvo naša prednost!

Sve je spremno za start finalnog turnira Lige šampiona za rukometašice. Sve je spremno za veliku polufinalnu borbu između Budućnosti i Vardara, sa željom da se ponovi rezultat od prije godinu dana kada je naš šampion slavio i prošao u finale. Sve igračice su spremne što uliva dodatno samopouzdanje pred duel protiv makedonskog tima.
"Plave" jure finale, ADŽIĆ: Timski duh i zajedništvo naša prednost!
Portal AnalitikaIzvor

‘’Sve đevojke su zdrave i spremne za okršaj sa Vardarom. Biće teže nego prošle godine, biće kvalitetniji meč, ali mi smo pokazali ove sezone da možemo da igramo sa svima, i da nam taj neki maksimum garantuje dobru igru. Naša želja je da odigramo jednu pravu utakmicu, maksimalno jako u odbrani, sa mirnoćom u fazi napadu, koju smo pokazali ove sezone. Naša prednost su kvalitet, zajedništvo, sinergija, već duži period smo zajedno, za razliku od Vardara. Kod nas je i veći broj igračica koje su osvajale ovaj trofej, i koje znaju kako se igraju ovakvi mečevi’’, kazao je trener Adžić.

Budućnost i Vardar i prošle godine bili su rivali u polufinalu, u kojem je podgorički tim bio uspješniji (22:20).  Podgorički i skopski tim ove sezone bili su rivali i u grupi, u prvoj fazi takmičenja.  Budućnost je pred svojim navijačima slavila 23:17, dok je duel u Skoplju završen neriješeno 24:24.

‘’Na svim pozicijama su vrhunski pokriveni. Zaustavljanje njihovih bekova bi nas dovelo u situaciju das mo bliži pobjedi. Imaju dva vrhunska golmana, krila, sve bolji pivoti, dobro su pokriveni na svim pozicijama. Rade na tome da budu dobar tim, ali mislim da smo ispred njih upravo u tom timsko duhu i zajedništvu. I ove godine bi mogla da odluči jedna lopta, i mislim da smo spremni za to’’, poručio je strateg crnogorske ekipe.

buducnost1204

Vardar je jači nego prošle sezone, ali i Budućnost za Katarinu Bulatović koja nije bila u timu koji je prošle sezone srušio makedonskog šampiona.

‘’Sve smo kazali prehodnih dana i jedva čekamo da počne polufinalni meč.  Vjerujem das mo spremni i vjerujem da ovaj tim može da pokaže koliko je jak. Poznajemo dobro i mi njih i oni nas, nema tu šta da se krije. Mislim da neće biti ni puno iznenađenja što se stila i načina igre tiče. Spremni smo na sve, igraćemo našu igru, ništa nijesmo mijenjali. Vidjećemo koliko je naša igra odmakla od početka sezone‘’, kazala je Bulatović koja se kratko osvrnula I na rivala u polufinalu.

‘’Oni imaju stvarno dosta dobrih pojedinaca, i prvu postavu i klupu. Na papiru su možda I bolji od nas, ali to ne određuje pobjednika, već igre na parketu. Mislim das mo ove sezone pokazali mnogo bolje partije od njih, igrali smo bolje od samog početka. Sazreli smo u jedan pravi tim, vrijeme je da manje pričamo a da sve pokažemo na teren‘’, naglasila je Kaća.

Duel u Laslo Pap areni počeće u 16 sati i 45 minuta.  U drugom polufinalu, dva i po sata ranije, sastaće se Larvik i Dinamo iz Volgograda.  Finalni meč na programu je u neđelju u 17 sati.

Portal Analitika