Fudbal

Ronaldo donirao 7 miliona eura Nepalu!

Najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo donirao je 7 miliona eura stradalima od razornog zemljotresa u Nepal, prenosi francuski magazin "So Foot".
Ronaldo donirao 7 miliona eura Nepalu!
Portal AnalitikaIzvor

Portugalac je ovaj novac donirao organizaciji "Spasimo đecu" (Save the children) koja pomaže preživalima u ovoj himalajskoj zemlji. Ronaodo je takođe putem društvenih mreža pozvao više od 100 miliona svojih pratilaca da pomognu đeci u Nepalu.

Njegova humanitarna pomoć je na nivou nekih bogatih evropskih zemalja, na primjer je cijela Holandija skupila oko 13,5 miliona eura. On je praktično poklonio 13% svoje godišnje zarade stradalima u Nepalu, jer od plate u Real Madridu i sponzora ima oko 54 miliona eura na godišnjem nivou. 

Ronaldo je već dokazani filantrop, 2004. je pomagao žrtvama cunamija u Indoneziji, nakon što je na televiziji vidio dječaka u njegovom potugalskom dresu kako bježi od poplave, a 2011. je prodao svoju "Zlatnu kopačku" za pomoć đeci u Gazi. 

Prošle godine Ronaldo je navodno platio operaciju mozga desetomjesečnoj bebi. Portugalac se ni ne tetovira, što je uobičajeno za popularne sportiste, kako bi često mogao da donira krv. Kristijano Ronaldo – veliki fudbaler, još veći čovjek.

(B92)

Portal Analitika