Društvo

Naredne nedjelje INFO dani o nacionalnim stipendijama za izvrsnost

Ministarstva nauke i prosvjete u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost – INVO” dodjeljuje stipendije za magistarske, doktorske i postdoktorske studije studentima koji su upisani (prihvaćeni) ili planiraju svoj istaživački boravak na renomiranim univerzitetima u inostranstvu. Konkurs je objavljen 24. aprila i trajaće do 6.jula. Tim povodom gorepomenuta ministarstva ogranizuju INFO dane kada će se održati prezentacije programa, kako bi se svi potencijalni kandidati bolje upoznali sa uslovima apliciranja.
Naredne nedjelje INFO dani o nacionalnim stipendijama za izvrsnost
Portal AnalitikaIzvor

INFO dani biće organizovani na: 

Univerzitetu Crne Gore, u utorak, 12. maja u 13:00h, plava sala Rektorata

Univerzitetu Mediteran, u srijedu, 13. maja u 12:00h

Univerzitetu Donja Gorica, u četvrtak, 14. maj u 12:00h

„U cilju bolje pripremljenosti za ovu prezentaciju, predlažemo da se svi zainteresovani studenti upoznaju sa Priručnikom za upravljanje Programom koji mogu naći na zvaničnom websajtu INVO projekta www.heric.me“, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Ministarstvo prosvjete dodjeljuje stipendije kojima se u potpunosti ili djelimično finansiraju magistarske studije u inostranstvu, dok Ministarstvo nauke dodjeljuje stipendije kojima se u potpunosti ili djelimično finansiraju doktorske i postdoktorske studije/usavršavanja u inostranstvu. Stipendija pokriva troškove života (i troškove školarine ukoliko je primjenljivo). Troškovi života obuhvataju: smještaj, ishranu, zdravstveno osiguranje i lokalni javni prevoz.

„Ovo je izuzetna prilika za mlade talentovane visokoškolce i istraživače iz Crne Gore da svoje akademsko i istraživačko usavršavanje nastave na renomiranim ustanovama visokog obrazovanja i istraživanja u inostranstvu (svjetska klasa univerziteta/instituta)“, poručuju iz Ministarstva nauke.

Portal Analitika