Region

Makedonija: Scenario "miting-kontramiting"

Dok se SDSM Zorana Zaeva priprema za veliki antivladin protest, mediji spekulišu da vladajuća VMRO-DPMNE premijera Nikole Gruevskog priprema kontramiting.
Makedonija: Scenario "miting-kontramiting"
Portal AnalitikaIzvor

Prema najnovijim informacijama iz Štipa, koju prenose makedonski mediji, Unija žena VMRO-DPMNE u ovom gradu priprema spiskove zaposlenih u lokalnoj administraciji koji će ići na kontraprotest u Skoplju.

Prema tim informacijama, svaki direktor u institucijama treba da pripremi spisak i da ga dostavi opštinskom komitetu.

Inače, danas ispred sjedišta SDSM-a protestuju novinari i zaposleni u gradskom saobraćajnom preduzeću.

Novinari izražavaju revolt zbog, kako navode, nasilja nad njima tokom protesta u srijedu uveče ispred zgrade Sobranja, a predstavnici javnog saobraćajnog preduzeća zato što im je tokom tih protesta demolirano nekoliko autobusa.

Predsednica Makedonske asocijacije medija Slađana Dimiškova je izjavila da protesti treba da budu mirni i da je ovo što se dešava sa napadima na novinare jednostavno nedopustivo,prenijeli su makedonski mediji.

"Ukoliko se dalje nastavi sa protestima i da se praktikuje politika prijetnji i nasilja od strane SDSM-a mislim da bi trebalo da se zamisle i da sve stopiraju. Prijetnje i nasilje traju već u kontinuitetu. Svoje drugačije mišljenje treba da iskažu na miran način. Sve koji misle drugačije od njih treba da ostave da i dalje misle drugačije, a sve treba da bude predmet rasprave, dijaloga, a ne nasilja i fizičkog obračunavanja", rekla je Dimiškova.

Izvor: b92.net

Foto: telegraf.rs

Portal Analitika