Politika

Medojević čestitao pobjedu Kameronu

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević čestitao je predsjedniku Konzervativne partije Velike Britanije Dejvidu Kameronu, pobjedu koju su Torijevci ostvarili na jučerašnjim izborima. Medojević je, istim povodom, uputio čestitku i Denijelu Hananu, generalnom sekretaru AECR (Asociation of European Conservatives and Reformists) i lideru britanskih konzervativaca u Evropskom Parlamentu.
Medojević čestitao pobjedu Kameronu
Portal AnalitikaIzvor

“Čestitam Vam na velikoj i inspirativnoj izbornoj pobjedi koju ste ostvarili za svoju zemlju. Mi, vaši crnogorski prijatelji iz PZP-a, veoma smo ponosni što su naši aktivisti učestvovali i dali doprinos vašoj pobjedničkoj kampanji”, kaže se u čestitci koju je Medojević uputio Kameronu.

“Mi snažno vjerujemo da će vaša briljantna izborna pobjeda ubrzati suštinske reforme EU na kojima Konzervativna partija i AECR uporno insistiraju”, kaže se, pored ostaloga, u Medojevićevoj pismu.

Kako se navodi u saopštenju, Medojević je iskoristio i ovu priliku da se zahvali na kontinuiranoj podršci koju Konzervativna partija pruža PZP-u od osnivanja ove partije.

„Stalno učešće aktivista PZP-a u svim predizbornim kampanjama Konzervativne partije Velike Britanije samo je jedan od aspekata te dugogodišnje saradnje, koja će se nastaviti prijemom PzP-a u punopravno članstvo AECR-a“, navodi se u saopštenju i precizira da će se to desiti 22. maja na Skupštini AECR-a koja će biti održana u Vinčesteru ( Winchester, UK).

 “Za dvije sedmice PZP će postati punopravni član AECR-a, na što smo veoma ponosni. Biće to prilika da još jednom iskažemo našu zahvalnost za neprekidnu i upornu podršku koju Konzervativna partija pruža PZP-u od samog početka”, kaže se na kraju čestitke koju je Medojević uputio lideru britanskih konzervativaca .

Portal Analitika