Društvo

Miran protest vlasnika pasa na Gorici

Ljubitelji i vlasnici životinja organizovaće mirnu šetnju u nedljelju ispred glavnog ulaza na brdo Gorica, jer su, kako su saopštili iz NVO "Spas", nezadovoljni inicijativom Mjesnih zajednica Gorica i Nova varoš da se zabrani šetnja psima na tom mjestu.
Miran protest vlasnika pasa na Gorici
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori su saopštili da će se okupiti u nedjelju u 11 sati i 55 minuta ispred crkve Svetog Đorđa, a da će nakon izjava za medije, mirnom šetnjom ćemo nastaviti protest.

"Planiramo da prošetamo jednim dijelom Gorice i to oko spomenika partizanu borcu i zatim završimo protest na mjestu odakle smo krenuli. Organizujemo mirni protest ne samo povodom inicijative da se zabrani šetnja pasa na Gorici, već i povodom napuštanja životinja, i sve češćeg trovanja i svirepog ubijanja, na koje niko ne reaguje. Problemi koji se tiču životinja su brojni i na ovaj način želimo da poručimo nadležnima da se moraju rješavati, ali i da poručimo vlasnicima da moraju biti odgovorni", naveli su iz NVO "Spas".

Oni su zamolili da se na skup ne dovode psi da ne bi došlo do problema bilo koje vrste.

"To nikome od nas ne ide u prilog. Ukoliko želite napravite i donesete transparente s porukama koje izražavaju Vaše mišljenje o gore navedenim stavkama, kako bi protest bio efektniji. Ttransparenti ne smiju da sadrže govor mržnje ili da budu uvrjedljivi. Kako se radi o mirnom proteste, molimo vas da ne nosite pištaljke niti bilo koje slične instrumente koji prave buku. Želimo da na kulturan i civilizovan način skrenemo pažnju nadležnima na probleme koji se moraju rješavati", poručili su organizatori protesta.

Portal Analitika