Društvo

HUSOVIĆ: Iz Crne Gore se iselilo oko 500 osoba

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj Rafet Husović kazao je, gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti, da se od početka godine oko 500 osoba sa sjevera Crne Gore iselilo iz zemlje.
HUSOVIĆ: Iz Crne Gore se iselilo oko 500 osoba
Portal AnalitikaIzvor

Husović je naveo da svoje tvrdnje može da potvrdi na osnovu podataka lokalnih uprava, ali nije mogao da objasni zašto Ministarstvo unutrašnjih poslova nema podatke o tome koliko je građana Crne Gore napustilo zemlju, a nije se vratilo.

"Sigurno je oko 500 lica otišlo sa namjerom da ostanu van Crne Gore, a nijedan građanin u 2014. godini nije dobio azil", rekao je Husović za TV Vijesti.

On je istakao da brine to što MUP nema podatke o broju iseljenih, ali ističe da ima opština na sjeveru iz kojih tvrde da nijedno lice u posljednja četiri mjeseca nije napustilo zemlju.

- Mi pričamo isključivo o osobama koje traže azil u evropskim zemljama, ne o onima koje idu kod rodbine na mjesec-dva. Vlada će ozbiljno pristupiti ovom problemu. Ako je 500 osoba tražilo azil u zemljama zapadne Evrope, onda je taj podatak alarmantan. Ali mi nemamo takav podatak, a prikupićemo ih od naših ambasada i institucija - poručio je Husović.

Portal Analitika