Crna hronika

Sindikalci Uprave policije negirali krivicu

Predsjednik i članovi glavnog odbora Sindikata Uprave policije, osumnjičeni da su donijeli nezakonite odluke o dodjeli 18 stanova u zgradi Sindikata na Tuškom putu u Podgorici danas su kategoirčno negirali krivicu.
Sindikalci Uprave policije negirali krivicu
Portal AnalitikaIzvor

Njihov zastupnik, advokat Zdravko Begović, kazao je Portalu Analitika, da su okrivljeni, svi do jednog, kazali dsa su za odluku o dodjeli spornih stanova imali uporište u pravilniku koji kojim je definisano da u specifičnim situacija stanovi mogu biti dodjeljivani i mimo javnog oglasa i procedure određene pravilnikom.

- Rekli su i da su ponosni na svoj angažman u Sindikatu Uprave policije, ističući da je za vrijeme njihovog mandata podijeljeno čak 230 stanova službenicima Uprave policije – kazao je Begović.

Krivična prijava podnijeta je protiv Dušana Vratnice, bivšeg šefa Sindikata, te nekadašnjih članova glavnog odbora Ljiljane Gogić, Željka Obadovića, Baća Baćovića, Saše Ćetkovića, Milana Peruničića, Mirka Peruničića, Milana Vujisića, Radenka Obradovića, Milovana Vukovića, Milovana Marjanovića, Milana Markovića, Miladina Bukilića, Stanka Jokanovića, Dragomira Bašovića, Radomana Jokića, Zorana Bubanje, Veselina Ćetkovića, Dragoljuba Bata Dedića, Alekse Tatara, Duška Janjuševića.

Tužilaštvo je danas, duže od osam sati saslušavalo osumnjičene. Na saslušanju se nijesu pojavila četiri nekadašnja sindikalca, a odsustvo su opravdali službenim obavezama. Okrivljene su saslušavali tužioci Saša Čađenović i Ivan Medojević, dok je saslušanju Vratnice prisusutvovala i Osnovna tužiteljka u Podgorici Ljiljana Klikovac.

Sindikalci se terete da su mimo pravilnika i bez raspisivanja javnog oglasa podijelili 18 stanova, od kojih osam čelnicima sindikata u Podgorici, a za 12 stanova su donijeli odluku da ih podijeli menadžment Uprave policije čelnicima ove ustanove.

Begović je Portalu Analitika kazao, da su sindikalci svoju odluku da menadžmentu omoguće da sam podijeli stanove pravdali činjenicom da prema pravilniku menadžment nije imao pravo da se javi na oglas o raspodjeli stanova, iako su i oni kao i svi zaposleni od svojih plata izdvajali novac u stambeni fond. Zbog toga su, kako su kazali, šefovi policije bili u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale službenike, zbog čega su sindiklaci iskoristili stavku iz pravilnika koja je omogućavala da se u specifičnim situacijama, a to je prema njihovom sudu bila upravo ova, omogućava raspodjela stanova mimo javnog oglasa.

Sporna sjednica glavnog odbora Sindikata Uprave policije održana je u septembru 2010. godine, a odluka o raspodjeli 18 stanova mimo oglasa bila je jednoglasna.

Na čelu Uprave policije tada je bio Veselin Veljović, koji je u ovom slučaju svjedok, a prema nezvaničnim informacijama lično on je podijelio 12 stanova za menadžment.

Sindiklalcima se na teret stavlja krivično djelo nesavjestan rad u službi.

K. K.

Portal Analitika