Politika

Demokrate: Đukanović lakše čuva vlast dok ima igrača poput Damjanovića

Đukanović lakše čuva vlast, dok ima igrača, na opozicionoj političkoj sceni, poput Damjanovića, navodi se u reagovanju člana Koordinacionog odbora Demokratske Crne Gore Vladimira Martinovića na intervju koji je šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović dao Portalu Analitka.
 Demokrate: Đukanović lakše čuva vlast dok ima igrača poput Damjanovića
Portal AnalitikaIzvor

Damjanović je između ostalog kazao da je formiranje novih malih partija, za sada, dalo je vjetar u jedra vladajućem DPS-u, sudeći bar po istraživanjima javnog mnijenja.

Martinović je naveo da je povoda za reagovanje Demokrata bilo i ranije, jer je bilo mnogo udaraca na Demokrate i njenog lidera, od "njega i njegovih sadašnjih partijskih kolega iz vrha SNP-, ispod pojasa, koji su realizovani  kroz određene medije, ali i na terenu, poznatim šaptačim metodama".

- Svjestan je gospodin Damjanović, kao i naručilac ovog istraživanja, da je snaga Demokrata puno veća od one koja je predstavljena kroz pomenuto namješteno istraživanje. Međutim i pored te činjenice ovo istraživanje DPS-a Damjanović vrlo rado eksploatiše i predstavlja ga kao istinito i realno. Sljedeća neshvatljiva politička greška gospodina Damjanovića je  legalizacija lažnog rejtinga DPS-a od 42 odsto. Na navedeni način Damjanović, na jednoj strani, potpuno relativizuje ogromnu odgovornost DPS-a za izuzetno tešku ekonomsku i socijalnu zbilju u Crnoj Gori, a na drugoj strani nudi svoju projekciju da je svaki novi politički subjekt u Crnoj Gori sumnjiva priča iza koje stoji DPS - navodi se u reagovanju koje potpisuje Martinović.

On je istakao da se Demokrate nisu prepoznale u Damjanovićevom stavu.

- Bez obzira što se nijesmo prepoznali u njegovom stavu, poručujemo Damjanoviću i njegovim političkim mentorima da je Demokratska Crna Gora nastala upravo da bi politička borba za tako nužne demokratske promjene u Crnoj Gori koje podrazumijevaju razvlašćivanje aktuelne DPS-SDP vlasti, bila istinska, jasna i dovoljno politički čvrsta. Demokratska Crna Gora je i nastala nakon saznanja da je takve političke borbe itekako nedostajalo u rukovodstvu pojedinih opozicionih partija, što su građani Crne Gore prepoznali i što će se potvrditi na narednim izborim - poručeno je u reagovanju.

 

Portal Analitika