Društvo

Međunarodna berza preduzetničkih ideja na UDG-ju u subotu

Univerzitet Donja Gorica u Podgorici i ove godine na dan Evrope u subotu 9. maja sa početkom u 11 časova, tradicionalno organizuje petu po redu Međunarodnu Berzu preduzetničkih ideja.
Međunarodna berza preduzetničkih ideja na UDG-ju u subotu
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali iz ove obrazovne ustanove, ove godine je prijavljeno 150 ideja, a organizator je izvršio preliminarnu selekciju prijavljenih ideja i izabrao 10 najboljih.

"Prihvaćene biznis ideje biće prezentovane na kotaciji biznis ideja i shodno Pravilniku o kotaciji biznis ideja na Berzi, imaće priliku da se predstave strani “tražnje”. Ideje koje se nisu kvalifikovale među 10 najboljih biće predstavljene u specijalnom izdanju “Knjige ideja” i prisutne kompanije će takođe imalti priliku da licitiraju i daju ponude i za te ideje. Sve ove ideje predstavljaju stranu “Ponude” na berzi", navodi se u saopštenju.berza2

Nakon prezentacije odabranih biznis ideja, predstavnici uspješnih kompanija odlučuju za koje ideje žele otkupiti pravo na pregovore sa vlasnikom ideje o realizaciji iste. Minimalna cijena za otkup prava o realizaciji ideje je 200 eura. Pravo na pregovore otkupljuje ponuđač koji bude spreman da plati najveću cijenu. Ukoliko vlasnik preduzetničke ideje prihvati cijenu, posao se sklapa i nastavlja kroz naposredno pregovaranje koje se organizuje za specijalnim pregovaračkim stolovima, nakon događaja. U slučaju da se za istu ideju ponudi ista cijena, kotacija se nastavlja licitacijom.

Cilj Berze je da podstakne razvoj preduzetničkih, odnosno biznis ideja, prije svega, studenata i učenika srednjih škola iz Crne Gore i regiona, a osim učenika i studenata, ove godine specijalni gosti na berzi će biti mališani iz vrtića “Ljubica Popović” iz Podgorice, koji će prezentovati svoju ideju.berza1
Portal Analitika