Crna hronika

Krivične prijave protiv 25 čelnika Sindikata Uprave policije

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa službenicima policije, prikupilo je dokaze koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su odgovorna lica u Sindikatu Uprave policije izvršila krivično djelo - nesavjestan rad u službi, zbog čega je po nalogu tužioca Uprava policije danas podnijela krivičnu prijavu protiv 25 osoba, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.
Krivične prijave protiv 25 čelnika Sindikata Uprave policije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Postupajući po krivičnim prijavama službenika policije zbog nezakonite raspodjele stanova Sindikata Uprave policije, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dalo je obavezujuća uputstva za rad službenicima policije u pravcu provjere navoda iz krivičnih prijava. Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici u saradnji sa službenicima policije prikupilo je dokaze koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su odgovorna lica u Sindikatu Uprave policije izvršila krivično djelo - nesavjestan rad u službi, zbog čega je po nalogu tužioca Uprava policije podnijela krivičnu prijavu protiv 25 osoba - navodi se na sajtu VDT-a.

Prijavljenima je stavljeno na teret da su, kao članovi Glavnog odbora Sindikata Uprave policije, donijeli nezakonite odluke o dodjeli 18 stambenih jedinica u zgradi Sindikata na Tuškom putu u Podgorici.

Tužilaštvo je odmah počelo sa dokaznim radnjama, saslušanjem prijavljenih u svojstvu osumnjičenih, kaže se na kraju saopštenja VDT-a.

http://www.tuzilastvocg.me/

Portal Analitika