Društvo

Veliko interesovanje za konkurs pivare "Trebjesa"

Na konkurs Pivare "Trebjesa“ za izbor najboljeg ekološkog projekta nevladinih organizacija stigle su 24 prijave, iz 11 crnogorskih opština.
Veliko interesovanje za konkurs pivare "Trebjesa"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je, ujedno, i rekordno najveći broj pristiglih prijava na konkurs kojim Pivara “Trebjesa“ nastoji već četvrtu godinu da, u saradnji sa NVO sektorom, rješava konkretne ekološke izazove", saopšteno je iz kompanije.

Prijedloge projekata podnijele su sljedeće nevladine organizacije: iz Podgorice „Zeleni Crne Gore“, „Green Home“, „Institut za zdravu hranu“, „Skadar Lake“, „Biospeleološko društvo“, „Za vode Podgorice“ i „Crnogorski evropski edukativni centar“, NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja, dvije organizacije iz Cetinja „My Way – Moj put“ i „Aktivna zona“, potom tri NVO iz Danilovgrada „Otvorena škola“, „9. decembar“ i „Devedeset devet“, „Klub Velika“ iz Plava, „Moje Rožaje“ iz Rožaja, nikšićke NVO „Volonteri Crne Gore“,  „Društvo mladih ekologa“, „GEO Eko Montenegro“, „Ekološki pokret Ozon“ i „Zelena ideja“, „BRAIN“ iz Bijelog Polja, „Natura“ iz Kolašina, NVO „Arka“ iz Budve i „NFO Sport CG“ iz Bara.

"Veliki broj pristiglih prijava potvrda je ne samo da NVO sektor ima ideju kako da doprinese ljepšoj i zdravijoj životnoj sredini, već i povjerenja u nas kao partnere, koje smo zadobili kroz prethodna tri konkursa“, saopštila je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Projekti koji uđu u uži izbor biće predstavljeni pred komisijom, koju ove godine čine: novinar i lokalni ekološki aktivista Damira Kalač, Aleksandar Dedović direktor Alfa centra - NVO koja je pobijedila na prethodnom konkursu i dva predstavnika Pivare.

Prilikom razmatranja najboljeg projekta ocjenjivaće se problem ili potrebe koje se nastoje riješiti, aktuelnost, kvalitet, a posebno ciljne grupe i način njihovog uključivanja.

Realizaciju najboljeg ekološkog projekta Pivara će podržati novčanim fondom vrijednim 10.000 eura. Najbolji projekat biće proglašen u junu.

Portal Analitika