Svijet

Filmska pljačka u Kanu, ukraden nakit vrijedan 17,5 miliona eura

Nedjelju dana uoči kanskog filmskog festivala, opljačkana je luksuzna prodovnica „Kartije“ u Kanu, a odnijeti su nakit i satovi u vrijednosti od 17,5 miliona eura, saopštili su izvori bliski policijskoj istrazi, prenose agencije.
Filmska pljačka u Kanu, ukraden nakit vrijedan 17,5 miliona eura
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od pljačkaša nosio je masku starca i imao je pištolj, a kada je upao u prodavnicu na Kroazeti, čuvenoj plaži u Kanu, otvorio je vrata dvojici saučesnika sa maramama oko lica, dok je četvrti lopov stražario ispred ulaza u draguljarnicu, prenosi Tanjug.

U trenuku napada u prodavnici su se nalazila dva prodavca i kupac.

Lopovi su potrpali nakit i satove u kožnu đačku torbu i torbu za nakit, a u žurbi da što prije pobjegnu, nekoliko skupih satova ispalo im je na trotoar, koji su potom vraćeni u radnju.

Pljačkaši su pobjegli ukradenim automobilom "Mercedes" koji je kasnije pronađen zapaljen u rezidencijalnom dijelu grada. "Mercedes" je ukraden prije dva mjeseca.

Francuska policija pokušava da pomoću kamera iz prodavnice identifikuje lopove.

Velika "Kartijeova" prodavnica nalazi se pored luksuznog hotela Karlton koji je, takođe, bio meta lopova u julu 2013. godine.

Na Kroazeti u Kanu se nalazi oko 70 luksuznih prodavnica i nije poznato da li je najnovija pljačka namjerno planirana nedjelju dana uoči početka Filmskog festivala u Kanu, kada se u draguljarnicama, specijalno za filmski festival, izlažu neke od najboljih komada nakita da bi ih filmske zvijezde "prošetale" crvenim tepihom ili na ekstravagantnim banketima pri projekciji filmova.

foto: Daily Mail

Portal Analitika