Fudbal

LE 1/2 finala: Napoli čeka Dnjepar, Savić na Sevilju

Nakon prvih polufinalnih mečeva Lige šampiona, u kojima smo viđeli dva sjajna meča, i pobjede domaćih timova, večeras se igraju polufinalni dueli u Ligi Evrope - Napoli će ugostiti Dnjepar, dok je Sevilja domaćin ekipi Fiorentine našeg Stefana Savića.
LE 1/2 finala: Napoli čeka Dnjepar, Savić na Sevilju
Portal AnalitikaIzvor

Sevilja u četiri utakmice sa italijanskim timovima nije osjetila ukus pobjede. Štaviše, pogodak Renata u porazu od Milana 1:3 u meču za evropski Superkup 2007. jedini je Andalužana protiv Italijana. Ali, na Sančez Pishuanu Sevilja je vezala osam uzastopnih pobjeda u Evropi.

- Mentalno i fizički se osjećamo veoma jaki, poraz od Reala u prvenstvu nije negativno uticao na nas. Mislim čak da ćemo biti jači zbog toga, jer smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najjačim evropskim ekipama - rekao je Karlos Baka, napadač Sevilje.

 Fiorentina je u svojoj istoriji osvojila Kup kupova, po jednom se našla u finalima tadašnjih Kupa šampiona i Kupa UEFA. Posljednji put kada je igrala u polufinalu Kupa UEFA (2007/2008), poražena je od Glazgov Rendžersa. 

- Imali smo težak period, ali on je iza nas. Sada smo koncentrisani na Sevilju, jer želimo u finale. Dobro znamo Sevilju, radi se o ekipi koja se odlično brani i još bolje napada - poručio je Vinćenco Montela.

U grupnoj fazi sezone 2012/2013 Napoli je kod kuće savladao Dnjepar sa 4:2 uz četiri gola Edinsona Kavanija. U Ukrajini je Dnjepar slavio sa 3:1. Dnjepar je izgubio posljednjih pet okršaja sa italijanskim klubovima, računajući tu i dva meča sa Interom u grupnoj fazi iz ove sezone.

- Dnjipro je već pokazao da posjeduje kapacitet i potencijal da pobijedi jake ekipe, kao što su Olimpijakos, Ajaks i Klub Briž. Meutim, imam povjerenja u moje igrače, svakog dana na treninzima vidim njihove ogromne mogućnosti. Siguran sam da mogu još i bolje - kazao je Rafael Benitez, trener napuljskog kluba. 

Ukrajinci večeras stižu na ,,San Paolo“ sa ciljem da ostanu neporaženi. Na evropskim gostovanjima ove sezone, Dnjipro je slavio samo jednom. U tim iz Dnjepropetrovska neće biti Romana Zozulje.

- Nema puno onih koji su vjerovali da ćemo biti u polufinalu, ali tu smo. Mislim da ni sada ljudi ne vjeruju u nas, iako smo pokazali koliko možemo. Ne bojimo se Napolija, koji je veoma jak tim, pun klasnih igrača - rekao je vezista Valerij Fedorcuk. 

Obje utakmice igraju se od 21 sat i 5 minuta.

Portal Analitika