Fudbal

Radulović: Vrh piramide u trenerskom poslu

Crnogorski trener Miodrag Radulović predstavljen je juče u Bejrutu kao novi selektor fudbalske reprezentacije Libana. Na posjećenoj konferenciji, koja je prenošena na nacionalnoj televiziji, 47-godišnji stručnjak govorio je o novom izazovu.
Radulović: Vrh piramide u trenerskom poslu
Portal AnalitikaIzvor

- Prvi utisci su više nego pozitivni. Malo je vremena do početka kvalifikacija, ali došao sam da radim i pokušam da napravim rezultat. U fazi sam upoznavanja ekipe. Brzo skupljam informacije. Imam kasete. Pokušaćemo maksimalno da se pripremimo do prve utakmice - rekao je Radulović za Arenu. 

Iza sebe ima bogato trenersko iskustvo. Radulović je radio u Zeti, Budućnosti, Boavisti, Pakhtakoru, Dinamu iz Moskve, Atirauu,
Kazmi, Al Džahri. Osam godina proveo je u reprezentativnim selekcijama. Ipak, prvi put se našao u ulozi predvodnika jedne seniorske reprezentacije. 

- Biti selektor A reprezentacije je vrh piramide u trenerskom poslu. Ovo je za mene velika čast i obaveza. Imam ogromno iskustvo.
Potrudiću se da opravdam očekivanja i napravim uspjeh sa Libanom - poručio je naš kormilar.

Radulović je na klupi popularnih „cerada“ naslijedio legendarnu desetku Rome - Italijana Đuzepea Đaninija, a u trci za klupu Libana pobijedio je još jednu legendu, ali njemackog fudbala - Tomasa Heslera.

Nova selekcija našeg kormilara igraće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, 2018. godine. Liban se nalazi u grupi sa Južnom Korejom, Laosom, Mijanmarom i Kuvajtom. 

- Grupa je teška, ali u fudbalu je sve moguće. Liban je kući već pobjeđivao Koreju i Kuvajt. Probaćemo to da ponovimo u kvalifikacijama koje su pred nama - poručio je Radulović. 

Liban prvi meč igra kući 11. juna protiv Kuvajta, selekcije koju Radulovic više nego dobro poznaje, s obzirom da je u toj zemlji proveo dvije godine kao trener. Do juče je bio šef struke tamošnje Al Džahre. 

- Odlično znam sve igrače i reprezentaciju Kuvajta. Oni su uz Južnu Koreju i nas kandidati za odlazak na Mundijal. Neće biti nimalo lako na premijeri, ali probaćemo da pobijedimo. Reprezentativci Libana uglavnom igraju vani, a do prve utakmice pratiću formu i nekih domaćih fudbalera. Vjerujem da će svi biti zdravi do okupljanja. Do tada ću se i ja spremiti za meč sa Kuvajtom - rekao je na kraju Radulović.

(Pobjeda, ARENA)

Portal Analitika