Ostalo

ASCG: Erović selektor i naredne četiri godine

Selektor atletske reprezentacije Osman Erović i naredne četiri godine obavljaće tu funkciju, odlučeno je sjednici Upravnog odbora (UO) Atletskog saveza.
ASCG: Erović selektor i naredne četiri godine
Portal AnalitikaIzvor

Odbor je na prvoj redovnoj, ujedno i konstitutivnoj sjednici, izabrao organe i tijela Saveza za naredni četvorogodišnji period. UO je usvojio i izvještaj Erovića oko učešća crnogorskih atletičara na ekipnom prvenstvu Evrope, koje će u okviru Evropskih olimpijskih igara, biti održano u Bakuu 21. i 22. juna.

Odlučeno je da i sastav stručnog štaba ostane nepromijenjen, pa će nacionalni treneri i naredne četiri godine biti Gojko Banjević (sprint i horizontalni skokovi), Drago Musić (srednje i dugo trcanje), Marko Ristić (bacačke discipline) i Ivan Popović (višeboji i vertikalni skokovi). Komesar za takmičenja u ASCG biće Savo Pavlović, a njegov zamjenik Todor Brajković.

Disciplinsku komisiju čine predsjednik Dragan Smilović i članovi Milutin Jestrović i Dragan Antović. Smolović će biti na čelu i sudijskog odbora, u čijem su sastavu još njegov zamjenik Milutin Jestrović i članovi Drago Tomović i Božidar Ičević.

Zdravstvenu i anti-doping komisiju čine predsjednik Aleksandar Vujičić, njegov zamjenik Miodrag Tomović i članovi Radovan Mijanović i Radmila Stanišić.

Za savjetnika za međunarodne odnose imenovan je Božidar Ičević, dok je kordinator za međunarodne projekte za dobijanje finasijskih sredstava Nikola Ristić.

Za registraciju atletičara u ASCG biće zadužena Milena Vuksanović, koja je i ujedno ofis menadžer u kancelariji te asocijacije.

Imenovane su i komisije za proglašenje najboljih, prelaske atletičara, izdavanje sertifikata o ispravosti i dužina staza za trke na putu, priznavaje rekorda Crne Gore, vođenje statistike, kao i marketing komisija.

Glavni koordinator za školski sport biće Gojko Banjević, dok će delegati na takmičenjima biti Savo Pavlović, Budimir Vukićević, Todor Brajković i Slavko Kljajević. (Mina)

Portal Analitika