Politika

DEDEIĆ: Anti-NATO kampanja iz Srbije prenijela se i na Crnu Goru

Predsjednik Srpske liste SL Dobrilo Dedeić kazao je da se anti-NATO kampanja iz Srbije prenijela i na Crnu Goru.
DEDEIĆ: Anti-NATO kampanja iz Srbije prenijela se i na Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

“Ako Srbija postane članica NATO pakta nećemo postojati kao narod”, rekao je Dedeić na konferenciji Srpskog sabora Zavjetnici “Srbija nikada u NATO!” koja je održana u Beogradu, u okviru kampanje koja je pokrenuta 24. marta.

On je istakao da je u Crnoj Gori prije devet dana započeta identična anti-NATO kampanja kakvu Zavjetnici već vode u Srbiji.

“Borba protiv NATO pakta nije dnevno političko pitanje. To nije naivna priča, to je previše osjetljivo pitanje, to je tema koja će zatalasati brojne političke procese na srpskom etničkom prostoru. Naše  zemlje, u vremenu kada nam se nameće ulazak u NATO, imaju priliku da se oslobode svojih nenarodnih režima”, naglasio je Dedeić.

Prema njegovim riječima,  nema te uspješne anti-NATO kampanje u Crnoj Gori ili Republici Srpskoj ako Srbija nije dovoljno moćna da podrži i pomogne.

“Srž kampanje mora da bude u matici, a Srbija je matica svih nas. Kroz Srbiju, Bog će i nama u Crnoj Gori dati mahove. Kada se odupremo NATO okupatoru i Evropskoj uniji, idemo u savez sa Rusijom”, dodao je on.

Dedeić je naglasio da za NATO ne može biti Srbin koji je posvećen slobodi otadžbine.

“On zna na čijoj je strani kada se odlučuje između vladike Njegoša i Hašima Tačija, između Mileševskog i navodno “milosrdnog anđela”, između Karađorđa i Vesli Klarka”, rekao je lider SL-.

On je poručio Zavjetnicima da imaju nedvosmislenu podršku srpskog naroda iz Crne Gore. “Sve što se nije asimilovalo u Đukanovićeve i Medojevićeve Crnogorce, uz Vas je. Svi koji ne vagaju između građanizma i srpstva, sa Vama su. Ovo nije podrška samo Vama, ovo je podrška Srbiji kakvom je mi vidimo i želimo”, zaključio je Dedeić.

U prisustvu predstavnika Ambasade Ruske Federacije, konferenciju u Beogradu je otvorio predsjednik pokreta, Stefan Stamenkovski, koji je istakao da su Zavjetnici od 24. marta sproveli kampanju u 80 gradova u Srbiji, a u 42 grada i opštine prikupili više od 100.000 potpisa protiv ulaska države u NATO pakt.

“Kampanja “Srbija nikada u NATO” će trajati do poništavanja svih sramnih antidržavnih ugovora i sporazuma potpisanih od 2000. godine do danas, do potpunog sloma NATO struktura u Srbiji, do konačne slobode”, istakao je Stamenkovski.

Češki režiser i autor filma “Oteto Kosovo” Vaclav Dvoržak podržao je akciju Zavjetnika i poručio da je NATO velika manipulacija i da je iskustvo Češke pokazalo da “nije isto ono što se priča prilikom potpisivanja sporazuma i ono što se dešava u praksi”. (CdM)

Portal Analitika