Abiznis

MBA: ZZCG i MUP ne primjenjuju isti Zakon o strancima

Iako je Montenegro Biznis Alijansa (MBA) pokrenula Inicijativu za hitnu izmjenu Zakona o strancima, u dijelu člana 64 stav 2, zbog nemogućnosti izvršnih direktora stranih privrednih društava, koji su stranci, da dobiju, zapravo, produže svoje radne dozvole, stanje u praksi se nije promijenilo, ocijenjeno je iz tog poslovnog udruženja.
MBA: ZZCG i MUP ne primjenjuju isti Zakon o strancima
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, traži od stranog lica koje hoće da produži radnu dozvolu i koje je Izvršni direktor u stranoj kompaniji Potvrdu sa Zavoda za zapošljavanje. Zavod za zapošljavanje umjesto potvrde izdaje Obavještenje sledeće sadržine:

mbaaok

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne prihvata ovo Obavještenje i insistira da Izvršni direktor (stranac) donese Potvrdu sa Zavoda za zapošljavanje. Strano lice, pak, ne može da obezbjedi Potvrdu sa ZZZ, jer ZZZ tu Potvrdu ne izdaje.

U međuvremenu ili međuprostoru, veliki broj Izvršnih direktora pokušava da nađe rješenje i svoj status stranca u Crnoj Gori i legalno prijavi ili najčešće, produži radnu dozvolu. Mnogi od njih su se obratili MBA.

Zaista se nameće pitanje da li ZZZ i MUP Crne Gore, zapravo čitaju, tumače i sprovode isti Zakon o strancima?, piše u saopštenju MBA.

 

 

 

Portal Analitika