ŽIŽIĆ: Meč Mejveder - Pakjao je bio mrtav

Spektakl u Las Vegasu, u kojem je Flojd Mejveder pobijedio Manija Pakjaoa, pratio je i crnogorski bokser Milorad Mićko Žižić, član Mejvederevog tima i prijatelj šampiona.
ŽIŽIĆ: Meč Mejveder - Pakjao je bio mrtav
Portal AnalitikaIzvor

- Iako sam navijao za Mejvedera jer smo trenirali zajedno devet mjeseci, meč je zaista bio mrtav. Flojd je boksovao tehnički i taktički savršeno, ali je pokvario cio događaj gledaocima. Nevjerovatno je da je publika navijala za Manija, pa je sala bila puna zvižduka kada su sudije proglasile Flojda za pobjednika - kaže za „Blic“ Žižić.

Međutim, uprkos lošem glasu koji prati Mejvedera, Žižić tvrdi da je on potpuno druga ličnost kada uđe u svoj dom.

- Kada se ugase kamere i mediji povuku, Flojd postaje dugi čovjek. On je sjajan momak, ali i još bolji biznismen koji zna šta radi. Svakako spada u najveće zvijezde koje sam ikada vidio.

Žižić već dvije godine trenira u okviru Mejvederovog tima.

- Ja sam trenutno pod ugovorom sa najboljim bokserom svijeta Rojem Džonsom Džuniorom, pod čijim nadzorom treniram i vjerujem da bih mogao da se nosim sa Pakjaoom i Mejvederom.

Žižić (28 godina) je debitovao pobjedom 2011. protiv Hrvata Renata Gogoševića u Beogradu, a 2012. je postao IBF svjetski juniorski šampion, dok se godinu kasnije okitio i titulom WBC mediteranskog šampiona. Njegovi uspjesi su zainteresovali Mejvederov tim, koji ga je pozvao na treninge u Las Vegas.

- Prije dvije godine sam napuštio Crnu Goru i došao u Las Vegas da treniram sa Mejvederovim ocem godinu dana. Poslije toga sam potpisao četvorogodišnji ugovor sa Rojem Džonsom Džuniorom. Trebalo je da budem sparing partner Mejvederu za meč protiv Pakjaoa, ali je Flojdov otac odustao jer je procijenio da im je potreban niži i brži bokser, a ne udarač sa kontra­gardom.

Portal Analitika