Fudbal

LŠ: Juve sa prednošću od jednog gola na revanš Realu

Fudbaleri Juventusa savladali su Real Madrid u prvom meču prvog polufinalnog para Lige šampiona – 2:1 (1:1). Drugi polufinalni duel na programu je u srijedu u tradicionalnom terminu u Kataloniji, kada na Barseloninom Nou Kampu gostuje minhenski Bajern.
LŠ: Juve sa prednošću od jednog gola na revanš Realu
Portal AnalitikaIzvor

Duel pred 41.000 navijača na 'Juventus Areni' u Torinu riješio je Karlos Teves iz penala u 58. minutu. Prethodno je Alvaro Morata, dijete Reala, doveo domaćina u vođstvo već u osmom minutu, ali je Kristijano Ronaldo 19 minuta kasnije poravnao rezultat.

realjuve22

Torinski tim je mnogo bolje otvorio meč, počeo da koristi greške Serhija Ramosa koji je bio prekomandovan u veznu liniju, a onda u devetom minutu krunisao pritisak pogotkom Alvara Morate.

Najednom, Juve je spuštio tempo, odrekao se agresivne igre i prepuštio teren Realu koji je lagano gradio igru, branio kontre, a onda izjednačio preko Ronalda. Gosti su mogli i do vođstva na poluvremenu, ali je Rodrigez pogodio prečku.

Poput munje, Karlos Tevez se obrušio na Karvahala koji je evidentno skrivio jedanaesterac koji je upravo Argentinac realizovao. Do kraja utakmice, Juventus se uspješno branio od Realovih napada, tako da su momci Masimilijana Alegrija uspješno obavili veoma težak zadatak.

JUVENTUS – REAL MADRID 2:1
/Morata 8, Tevez 57pen - Ronaldo 27/

Stadion: Juventus arena.
Gledalaca: 41.244.
Sudija: Martin Etkinson (Engleska).

JUVENTUS: Bufon – Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra - Pirlo, Sturaro (Barzalji), Markizio - Vidal  – Morata (Ljorente),  Tevez (Pereira).

REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Varan, Marselo – Ramos, Kros, Isko (Čičarito), Rodrigez – Bejl (Hese), Ronaldo.

realjuve33
Portal Analitika