Protokol

Đukanović u dvodnevnoj posjeti Berlinu

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu radnu posjetu Berlinu, na poziv predsjednika Odbora za poslove EU njemačkog Bundestaga Gintera Krihbauma. Đukanović će biti gost tog Odbora, gdje će prezentovati rezultate i aktivnosti u pristupnim pregovorima za članstvo Crne Gore u EU.
 Đukanović u dvodnevnoj posjeti Berlinu
Portal AnalitikaIzvor

-Prvog dana posjete predviđen je i susret sa ministrom vanjskih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom. Razgovori sa šefom njemačke diplomatije biće prilika za nastavak političkog dijaloga, afirmaciju strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva državne politike Crne Gore i razmjenu mišljenja o unapređenju bilateralne saradnje, kazali su iz Vlade.

Đukanović će biti gost i Istočnog odbora njemačke privrede, gdje će sa predstavnicima članica ovog Odbora razgovarati o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje. O tome će biti riječi i na radnom ručku sa predstavnicima KfW – Njemačke banke za rekonstrukciju i razvoj.

Tokom posjete Berlinu, predsjednik Vlade će govoriti i u Njemačkom društvu za spoljnu politiku, na temu „Evropski pogled sa Zapadnog Balkana - iskustvo Crne Gore” i odgovarati na pitanja učesnika ovog značajnog foruma.

Predviđen je i susret i razgovori u Fondaciji Konrad Adenauer.

 

Portal Analitika