Društvo

Kamen temeljac za 32 stana

Predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i predsjednik odbora direktora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) Danilo Popović položiće sjutra, na lokaciji „Švedskih baraka" na Seljanovu kamen temeljac za izgradnju dva objekta za koletivno stanovanje za potrebe zaposlenih u organima lokalne i državne uprave sa područja opštine Tivat.
Kamen temeljac za 32 stana
Portal AnalitikaIzvor

Dvije velike stambene zgrade imaće 140 stanova od čega Fondu pripada 33 stana, dok Opštini za raspodjelu pripada 107 stanova.

Rok za izgradnju je 20 mjeseci od početka radova. Protokol o izgradnji dvije stambene zgrade na lokaciji Švedske barake potpisan je u februaru ove godine.

Uoči potpisivanja ugovora predsjednik opštine Novosel postigao je dogovor sa 24 stanara švedskih baraka da će dobiti stanove po povlašćenim uslovima.

Investicija jednog od najvećih građevinskih projekata u Tivtu u posljednje vrijeme, procjenjena je na oko 6 miliona eura.

Protokolom su regulisane i obaveze plaćanja opštine Tivat prema Fondu što je predviđeno i ovogodišnjim budžetom kojim je precizirano izdvajanje od 300.000 eura za ovu namjenu.

Opština će prvih 100.000 eura uplatiti u roku od 7 dana, drugu ratu do juna, a preostali iznos do 31. decembra ove godine. Preostalih 248.000 eura opština će uplatiti do februara naredne godine. Cijene stanova po kvadratu biće oko 500 eura.

Portal Analitika