Protokol

Lukšić sjutra u Briselu

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće sjutra u Briselu, gdje će učestvovati na Konferenciji o regionalnoj saradnji i procesu proširenja zapadnog Balkana.
Lukšić sjutra u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Minstarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), konferencija će biti prilika da šefovi diplomatija zapadnog Balkana razmijene mišljenja o evropskoj integraciji regiona.

“Kao i o međusobnoj saradnji na planu dogovora oko realizacije prioritetnih infrastrukturnih projekata u susret Konferenciji u okviru Berlinskog procesa, koja će biti održana krajem avgusta u Beču”, kaže se u saopštenju.

Konferencija će, kako je najavljeno, okupiti šefove diplomatija Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

Na sastanku će učestvovati i visoki predstavnici Evropske unije, među kojima i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han, direktori direktorata Evropske komisije za zapadni Balkan i za Tursku, Žan Erik Pake i Sajmon Mordju, kao i članovi Evropskog parlamenta.

Portal Analitika