Društvo

UCG nastavlja provjeru duplih angažmana : Dokazi stigli i za Pejanović, Hadžića i Brajovića

Univerzitet Crne Gore (UCG) došao je do nesumnjivih dokaza da dupli radni angažman, osim Srđana Vukadinovića, Mihaila Mijanovića i Slavice Perović imaju još tri profesora – Ana Pejanović i Boris Brajović sa Filozofskog fakulteta i Rašid Hadžić sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.
UCG nastavlja provjeru duplih angažmana : Dokazi stigli i za Pejanović, Hadžića i Brajovića
Portal AnalitikaIzvor

Profesorica Pejanović ima stalno zaposlenje na Univerzitetu Apeiron u Banjaluci, Hadžić predaje na Univerzitetu u Novom Pazaru, a Brajović na Bogoslovskom fakultetu u Foči, saznaje Pobjeda.

Univerzitet je pokrenuo postupak provjere radnog angažmana za još 15 profesora koji puno radno vrijeme provode na drugim visokoškolskim ustanovama. U ovom slučaju se najvjerovatnije radi o honorarnom angažmanu za koji Senat Univerziteta Crne Gore nije dao saglasnost.

 Rektorka UCG-a Radmila Vojvodić je najviše akademsko tijelo na sjednici 30. aprila upoznala sa dokazima da profesori UCG-a Vukadinović, Mijanović i Perović imaju zasnovan stalni radni odnos na univerzitetima u regionu, te da je, shodno propisima, prinuđena da im uruči otkaze.

„Rektorka Vojvodić je, odmah po stupanju na dužnost, uputila dekanima dopis u kojem je tražila da provjere da li su njihovi profesori u sukobu interesa, odnosno da li su još negdje angažovani i o kakvom se angažmanu radi – stalnom ili honorarnom. Na osnovu povratne informacije Senat je za ovu školsku godinu odobrio sedamnaestorici profesora radni angažman“, rečeno je Pobjedi na državnom univerzitetu.

Kako su naveli, Univerzitet neće preduzeti ništa bez pouzdanih dokaza, a to znači da je informaciju o radnom angažmanu potvrdio dekan ili rektor univerziteta na kojima predaju profesori UCG-a, uz pisanu izjavu o angažmanu.

Da su dupli radni angažmani ozbiljan problem odavno ukazuje Centar za građansko obrazovanje, koji je podnio krivičnu prijavu protiv profesora Borisa Brajovića i Rašida Hadžića.

Vukadinović je najavio da će zbog otkaza tužiti Univerzitet.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika