Svijet

Najmlađa britanska princeza zvaće se...

Ime Šarlot (Charlotte) "izguralo" je Elis (Alice) na kladionicama u Velikoj Britaniji, koja još nagađa kakvo će ime princ Vilijam (William) i vojvotkinja Kejt (Kate) odabrati za malu princezu koja je dan nakon rođenja predstavljena ostalim članovima kraljevske porodice.
Najmlađa britanska princeza zvaće se...
Portal AnalitikaIzvor

Srećni roditelji vratili su se iz bolnice Sent Mari u londonsku palatu Kensington desetak sati nakon rođenja drugog djeteta, a opklade su ponono krenule.

- To je postalo ludilo - rekla je Džesika Bridž iz kladionice Ladbrokes i dodala da je histerija tim veća što se rodila djevojčica.

Kladioničari su, naime, velikom većinom predviđali da će se roditi djevojčica, a dok se čeka objava imena, njena visočanstva princeze od Kembridža, vodi ime Charlotte koja je s prvog mjesta istislo Alice.

U igri su još Olivija (Olivia) i Elizabet (Elizabeth), kako se zove današnja kraljica, prabaka male princeze, zatim Viktorija (Victoria), ali i Dajana (Diana), kako se zvala pokojna "narodna princeza" i Williamova majka.

Kladionice su već izgubile 500.000 funti podijelivši dobit onima koji su se kladili da će biti djevojčica. Ukupni dobici kladioničara mogli bi da dosegnu milion funti ako pobijedi neko od imena koja su optjecaju.

Prema saopštenju iz Kensington palate, najnovija članica kraljevske porodice, četvrta u redu nasljeđivanja britanske krune, predstavljena je danas široj porodici. Djed, princ Čarls (Charles) i njegova supruga Kamila (Camilla) posjetili su novorođenče, a zatim i porodiaca Midlton (Middleton), roditelji Kate i njezna sestra. Princ Hari (Harry), stric male princeze, nalazi se u Australiji odakle je poslao čestitku "Ona je apsolutno prekrasna. Jedva čekam da je vidim".

Izvor: Index

Foto: index.hr

Portal Analitika