Fudbal

Marota poslije osvajanja Skudeta: A pljuvali su nas i gađali jajima

Slavlje fudbalera Juventusa na stadionu Luiđi Feraris poslije osvajanja četvrte uzastopne titule tek je počelo, a prvi operativac kluba Bepe Marota prisjetio se kako je veliki broj navijača sa skepsom i „na nož“ dočekao odluku uprave da prošlog ljeta na klupu Stare dame umjesto Antonija Kontea sjedne Masimilijano Alegri.
Marota poslije osvajanja Skudeta: A pljuvali su nas i gađali jajima
Portal AnalitikaIzvor

Konte je u tom trenutku iza sebe imao tri uzastopne titule prvaka Italije, a Alegri je prethodno sjedio na klupi “neprijateljskog“ Milana.

“Ovaj Skudeto nam je veoma važan jer je došao poslije promjene trenera, koja je za nas bila traumatično iskustvo. Prvog dana Alegrijevog dolaska, navijači su pljuvali i šutirali naš automobil u trening kampu i gađali ga jajima“, prisjetio se Marota teških trenutaka.

On je naveo da je pred trenerom i cijelom upravom bio težak zadatak da promijeni negativan stav navijača.

“Osvojili smo titulu šampiona i došli do polufinala Lige šampiona. Alegri je pravi vođa tima. Znamo da je u modernom fudbalu motivacija veoma važna stvar. Maks je zaveo disciplinu i promijenio taktiku. Uspjeli smo da se plasiramo i u finale italijanskog kupa. Mislim da stvarno nijesmo mogli da očekujemo više od njega“, dodao je Marota.

Portal Analitika