Fudbal

Sterling ostaje na Enfildu i ako ne produži ugovor

U moru loših konačno i jedna dobra vijest za navijače Liverpula. Rahim Sterling ostaje na Enfildu. Makar tako tvrdi Brendan Rodžers, trener Crvenih, prenoseći zaključak sa sastanka sa mladim napadačem koji je - malo čudno - održan u njegovom porodičnom domu.
Sterling ostaje na Enfildu i ako ne produži ugovor
Portal AnalitikaIzvor

Bez obzira na odugovlačenje engleskog reprezentativca po pitanju novog ugobvora i jasnu poruku da želi da pređe u klub koji ima mogućnost da osvaja trofeje, stratet iz Sjeverne Irske djeluje prilično samouvjereno kad je njegova budućnost u pitanju.

„Sterling ne ide nikuda ovog ljeta, čak i kako se ne dogovorimo oko potpisa novog ugovora. To smo odanvo razjasnili, a u međuvremenu smo  imali smo nekoliko sastanaka sa njim. Bio je nedavno i u mojoj kući i lijepo smo se ispričali. Ne samo o fudbalu, nego i  o tome kako bi trebalo da shvati da je mlad i da je, iako ima malo godina, dosta toga već prošao u fudbalu. Razgovarao sam sa njim uopšteno i mislim da se nalazi na dobrom mjestu u ovom trenutku“, poručio je Rodžers.

Sterlingu ugovor sa Liverpulom ističe u junu 2017. godine, klub mu je ponudio novi vrijedan 100.000 funti sedmične plate, ali je 21-godišnji fudbaler odbio te uslove, pod izgovorom da mu je potrebna sredina u kojoj će imati priliku da osvaja trofeje.

„Čini mi se da smo odavno razjasnili da Sterling ostaje. Uostalom, on poslije tog razgovora osjeća opuštenije nego što je bio prije izvjesnog vremena. Klupski čelnici će se opet sastati sa Sterlingovim agentima i ponovo ćemo im našu poruku. Naravno, svi igrači žele da osvajaju trofeje, igraju u velikim takmičenjima, ali je značajno imati i priliku za tako nešto. Predočićemo menadžerima da je Liverpul najbolja sredina za Sterlinga u ovom trenutku“, dodao je Rodžers.

(mozzartsport.com)

Portal Analitika