Kultura

Goranović: Stvaralaštvo Dragice Tomas istinska vrijednost Crne Gore

Povodom smrti glumice Dragice Tomas, porodici i Crnogorskom narodnom pozorištu, ministar kulture Pavle Goranović uputio je telegram saučešća, u kojem se navodi da je Tomas ostavila neizbrisiv trag u crnogorskoj kulturi, te da njeno stvaralaštvo predstavlja istinsku vrijednost naše zemlje.
Goranović: Stvaralaštvo Dragice Tomas istinska vrijednost Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

“Iskreno žalim zbog smrti Dragice Tomas, prvakinje i počasnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta, koja je ostavila neizbrisiv pečat u crnogorskoj kulturi. Uloge koje je tumačila, likovi iz domaće i svjetske literature, od antike do savremenog dramskog repertoara, energija kojom je zračila, karakter njene glume i ljubav prema svom pozivu - ostaće svjedočanstvo o tome kako se gradi istrajna i uspješna karijera i posebno vrijedno iskustvo”, ističe se u telegramu. 

“Njen angažman i stvaralaštvo, kojima je na upečatljiv način predstavljala crnogorsku kulturu, svrstali su je i u porodicu istaknutih crnogorskih kulturnih stvaralaca, čije djelo predstavlja istinsku  vrijednost Crne Gore”, dodaje se u telegramu.

Portal Analitika