Fudbal

Pao i drugi potpis na Old Trafordu

Samo što je poručio da bi Mančester junajted naredne sezone mogao da bude ozbiljan takmac u borbi za titulu, Luj van Gal obezbijedio je još jedan potpis na Old Trafordu. Deset dana poslije Krisa Smolinga koji se obavezao na vjernost Crvenim đavolima do 2019.novi ugovor sa slavnim klubom potpisao je i Andreas Pereira (19).
Pao i drugi potpis na Old Trafordu
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o talentovanom vezisti koji je na nagovor ser Aleksa Fergusona još 2011. stigao u Mančester iz PSV Ajndhovena (đe je proveo šest godina u mlađim kategorijama), a zatim igrao za omladinski tim, da bi ga Van Gal nekoliko puta pozivao u prvi tim i konačno mu dao priliku da debituje u finišu susreta sa Totenhemom (13 minuta u pobjedi 3:0).

„Izuzetno sam zadovoljan što sam potpisao novi ugovor. Zahvaljujem se treneru što mi je dao priliku da treniram sa prvim timom, a kad sam zaigrao na Old Trafordu protiv Totenhema pred velikim brojem gledalaca moj san se ostvario. Nalazim se u pravom klubu koji će mi pomoći da se razvijem kao igrač“, rekao je Pereira poslije potpisivanja ugovora do juna 2008, uz opciju da na Old Trafordu ostane i godinu poslije toga.

Pereira je rođen u Belgiji, đe je počeo da se bavi fudbalom (mlađe klategorije Lomela), igrao je za mlađe selekcije tamošenje reprezentacije, ali je zbog očevih korjena izabrao dres Brazila i već debitovao za Selekao u uzrastu do 20 godina.

„Andreas ima sve karakteristike da postane neizostavan član prvog tima Mančestera. Posjeduje  prirodan talenat i veliku glad za učenjem. Zadovoljanm sam njegovim napretkom i radujem se što ćemo nastaviti da radimo na razvoju njegovog talenta“, poručio je Van Gal koji je na taj način spriječio Pari Sen Žermen i PSV iz Ajndhovena da dovedu pomenutog vezistu u ljetnjem prijelaznom roku.

Potpisi Smolinga i Pereire samo su najava rekonstrukcije Mančesterovog tima. Prvi veliki sljedeći korak očekuje se u vidu obnove saradnje sa neodlučnim golmanom Davidom de Heom, a sve glasnije se pominje mogućnost da iz Reala stigne i Geret Bejl.

(mozzartsport.com)

Portal Analitika