Novi proizvodi

INTERNET EXPLORER dobio nasljednika - Project Spartan (VIDEO)

Microsoft je na svojoj konferenciji otkrio ime svog novog internet pretraživača koji je do sada bio poznat kao Project Spartan. On donosi brojne nove mogućnosti za sve korisnike.
INTERNET EXPLORER dobio nasljednika - Project Spartan  (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija Microsoft otkrila je da radi na novom internet pretraživaču, zamjeni Internet Explorera, još prije nekoliko mjeseci, a sada je konačno otkriveno i njegovo ime. Naime, novi internet pretraživač bio je poznat kao Project Spartan, ali će mu pravo ime biti Microsoft Edge.

Microsoft Edge će svjetlost dana ugledati zajedno sa Windows 10 operativnim sistemom. Ime za koje se div iz Redmonda odlučio uopšte ne čudi, s obzirom da je ime novog endžina koji će pokretati ovaj pretraživač EdgeHTML.

Iako je odlučeno da Microsoft Edge zamijeni Internet Explorer, stari internet pretraživač će i dalje postojati na Windowsu 10 najviše zbog poslovnih korisnika.

Edge je minimalistički dizajniran i donijeće brojne nove funkcije, kao što su integracija virtuelne asistentkinje Cortane, ugrađena reading lista, podrška za ekstenzije, mogućnost pisanja digitalnom olovkom…

Windows 10 će se pojaviti na ljeto ove godine, ali tačan datum još uvijek nije poznat.

Pogledajte video :

Portal Analitika