Fudbal

Savićević se sjeća kakav je Milan bio u njegovo vrijeme

Milan je u teškoj situaciji. Rosoneri ni naredne godine neće igrati Evropu i tako će se na najgori mogući način završiti era Silvija Berluskonija. Rosoneri će uskoro preći u druge ruke pošto je grupa biznismena, koju predvodi Tajlanđanini Bi Tičauobo, dala ponudu koja se ne odbija - 500.000.000 eura.
Savićević se sjeća kakav je Milan bio u njegovo vrijeme
Portal AnalitikaIzvor

Da više ništa neće biti isto predosjetio je i Dejan Savićević. Baš zato je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Milana, a sada predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore odlučio da se nađe na tribinama San Sira, đe je, na njegovu veliku žalost, gledao poraz od Đenove.

„Dugo nisam bio u Milanelu, ali kod kuće često pratim šta se dešava putem Milanovog kanala. Vidim da ima dosta promjena. Drago mi je što sam ponovo ovdje, živio sam tu nekoliko godina i vežu me lijepe uspomene. Najviše se sjećam Atine 1994. godine, kada smo pobijedili moćnu Barselonu bez Barezija i Kostakurte i ušli u istoriju. Ostaje veliki žal što u narednim godinama, zbog povrede, nisam mogao da pomognem klubu u pravoj mjeri. Samnom na terenu imali bismo više šansi. Sjećam se sezone 1997/98, koja nije bila srećna za nas, ali nije bila takva kao što je ova“, pokušao je da napravi paralelu Savićević.

Genije je svjestan svih problema sa kojima se susreće Milan.

„Vidjećemo šta će se desiti narednih dana i šta će predsjednik Berluskoni uraditi za dobrobit kluba. Milan ima nekoliko izvanrednih igrača poput Meneza, Ćerćija, Susa, ali nema rezultata koji bi potvrdio da se radi o odličnoj ekipi. U moje vrijeme imali smo najboljeg golmana na svijetu Rosija, fantastične defanzivce i veziste kao što su Desai, Donadoni, Albertini i Boban, pa Kostakurta, Tasoti i Panući, a u špicu Masaro i Vea. Sve smo imali, veliki tim. Ljudi koji su dosta radili na tome da Milan bude to što jeste – Adrijano Galijani i Silvio Berluskoni. Na njima je sada da donesu odluku. Siguran sam da će znati šta da učine. U Evropu su došli novi investitori i predsjednik će odlučiti šta će da uradi“, zaključio jeSavićević.

(mozzartsport)

Portal Analitika