Politika

LP: Otvoreno za jednaka prava LGBT osoba

Liberalna partija (LP) je jedina politička snaga u Crnoj Gori koja otvoreno i bez kalkulacija podržava politiku izjednačavanja ljudskih prava LGBT populacije sa pravima ostalih građanima, kazao je predsjednik LP, Andrija Popović.
LP: Otvoreno za jednaka prava LGBT osoba
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On se danas sastao sa predstavnikom Maršal Memorial programa, Mariom Gererom.

Popović je, kako se navodi u saopštenju LP, Guereru predstavio aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, kao i poziciju i ulogu liberala u demokratskom razvoju države i društva, kao jedine parlamentarne liberalno-demokratske snage preko deset godina.

Popović je, kako piše, ukazao i na doprinos koji LP daje u osnaživanju vladavine prava i pravne države koja će zaštiti sve građane bez obzira na bilo kakvu posebnost, a posebno pripadnike LGBT populacije.

Popović je kazao da je LP jedina politička snaga koja je otvoreno podržala takvu politiku bez ikakvih kalkulacija“, navodi se u saopštenju.

Gerero je, kako je saopšteno, pozdravio takav stav crnogorskih liberala i izrazio lično zadovoljstvo takvim djelovanjem u smislu otvorene podrške izjednačavanju ljudskih prava LGBT osoba sa pravima ostalih građana.

Portal Analitika