Društvo

KRIVOKAPIĆ: Radnicima obezbijediti dostojanstvo

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada, građankama i građanima Crne Gore kao i čelnicima i članstvu crnogorskih sindikata, Prvomajski proglas.
KRIVOKAPIĆ: Radnicima obezbijediti dostojanstvo
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Poštovani, Stvaraoci i pregaoci moraju biti pokretačka snaga svakog društva i snaga izgradnje države i njenog razvoja. Država, a tu prije svega mislim na nosioce ključnih funckcija, moraju svoju dužnost posvetiti osiguranju radnika i obezbijediti im, ne samo, pravni i ekonomski sistem koji znači redovno primanje i adekvatnu nagradu za rad, već ono mnogo važnije – dostojanstvo", navodi se u Prvomajskom proglasu predsjednika Skupštine Crne Gore.

Krivokapić navodi da je Crna Gora poslije II Svjetskog rata uspjela sebe preporoditi iz krša i biti država sa privredom i znanjem koja je mogla živjeti od svog rada i stvaranja.

"Tranzicija je mnoge ostavila bez posla i nanijela mnoge nepravde produbljujući socijalni jaz. Odogovor je ulaganje u održive projekte, u valorizaciju bogatstava koja su nam na raspolaganju, ali samo na način da mi gazdujemo našim i da ga čuvamo za generacije koje se još nijesu ni rodile", navodi Krivokapić u proglasu.

Prema njegovim riječima gobar garant tome je puna vladavina prava, zakon jednak za sve – država u službi svog građanina.

"Mjerićemo naš uspjeh brojem onih koje će se vraćati u Crnu Goru, a koji su iz nje otišli u potrazi za svojim egzistencijalnim dostojanstvom. U ime Skupštine Crne Gore i moje ime, čestitam vam Prvi maj – Međunarodni praznik rada”, navodi predsjednik crnogorskog parlamenta u Prvomajskom proglasu.

Portal Analitika