Crna hronika

Dva lica uhapšena zbog paljenja baklji na utakmici Budućnost-Sutjeska

Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su i lišili slobode dva lica, M.B. (18) iz Kolašina i I.R. (30) iz Podgorice, koji se sumnjiče da su u nedjelju, 26. aprila 2015. godine, prilikom odigravanja fudbalske utakmice između FK „Budućnost“ i FK „Sutjeska“, na Gradskom stadionu u Podgorici paljenjem baklji počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.
Dva lica uhapšena zbog paljenja baklji na utakmici Budućnost-Sutjeska
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, pomenutoj utakmici je prisustvovalo oko 400 navijača Budućnosti i oko 200 navijača Sutjeske, te su stoga službenici Uprave policije preduzeli zakonom propisane mjere i radnje kako u vremenu prije, tokom i nakon završetka ovog sportskog događaja ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira. 

Tokom utakmice, koja je počela u 16,00 časova, je oko 16,20 časova na dijelu tribina gdje su se nalazili navijači Budućnosti zapaljeno nekoliko baklji. Policijski službenici su veoma brzo identifikovali jedno lice, M.B, koje je na kraju prvog poluvremena lišeno slobode. Drugo osumnjičeno lice. I.R, je identifikovano juče i takođe lišeno slobode.

Pomenuta dva lica koja su, kako se sumnja, zapalila baklje nijesu ih bacala već su ih nakon izvjesnog vremena odložila pored sebe.

Nadležni zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici se izjasnio da su oba lica počinila po jedno krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, te naložio da mu se ova lica uz krivičnu prijavu privedu, što je i učinjeno.

Službenici CB Podgorica će nastaviti sa aktivnostima na identifkovanju ostalih lica koja su palila baklje na ovoj utakmici, odnosno koja su se tom prilikom ponašala suprotno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na  sportskim priredbama.

Portal Analitika