Podgorica

Komunalna policija izdala 114 prekršajnih naloga

Na telefonske linije Komunalne policije br. 0800 81 222 (besplatna) i br. 067-245-799 za period od 24.04.2015. do 30.04.2015. godine, građani su podnijeli 114 telefonskih prijava. Podnijete prijave odnosile su se na komunalno-stambenu oblast (75) i saobraćaj (39).
Komunalna policija izdala 114 prekršajnih naloga
Portal AnalitikaIzvor

U navedenom periodu građani su podnijeli 14 pisanih inicijativa koje su se odnosile na komunalno-stambenu oblast. Na sve prijave  smo reagovali odmah i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Na sve pisane inicijative dostavljamo pisani odgovor u roku od 8 dana.

Vršeći inspekcijski nadzor u komunalno-stambenoj oblasti na teritoriji Glavnog grada – Podgorice, prošle sedmice smo donijeli 23 rješenja o otklanjanju nepravilnosti u komunalno-stambenoj oblasti i izdali ;etiri naloga.

Shodno obavezama i ovlašćenjima, Zakona o inspekcijskom nadzoru  i  Zakona o putevima, komunalni policajci – inspektori za puteve u navedenom periodu svakodnevno su sprovodili inspekcijsku kontrolu na putevima i donijeli dva rješenja o otklanjanju nepravilnosti na putevima. Izvršili smo jedo administrativno izvršenje izvršnih rješenja.

Shodno obavezama i ovlašćenjima, Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Uredbe o povjerenju dijela poslova Uprave policije Glavnom gradu Podgorica, čl. 60 ZOBS-a, komunalni policajci-inspektori za drumski saobraćaj u vezi sa nepropisnim parkiranjem vozila, preduzeli su sljedeće mjere i radnje:

  • premjestili 38 vozila zbog nepropisnog parkiranja spec.voz „pauk“;
  • izdali 53 naloga za naplatu novčane kazne zbog nepropisnog  parkiranja;
  • izvršili 2 kontrole  auto taxi prevoza i tom prilikom izdali 2 naloga;
  • iz saobraćaja  je  isključeno 2 vozila  nelegalnog taxi prevoza.

Od početka stupanja na snagu Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada Podgorica, od 24.04. do 30.04.2015. godine komunalni policajci – inspektori u domenu svojih nadležnosti izdali su 114 prekršajnih naloga primjenjujući navedenu Odluku, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika