Politika

PzP: Protestima do smjene uzurpatorske vlasti

Vlast u Crnoj Gori je uspostavljena suprotno Ustavu i kao takva ona je nelegitimna, uzurpatorska i zbog toga Demokratski front poziva građane i sve demokratske partijske strukture da nam se pridruže u našoj čvrstoj namjeri da se demokratskim protestima suprotstavimo ovoj okupatrorskoj vlasti, poručeno je iz Pokreta za promjene.
PzP: Protestima do smjene uzurpatorske vlasti
Portal AnalitikaIzvor

"Na osnovu podataka iz operativnog štaba DPS-a na izborima 2012. godine za koaliciju DPS-SDP-BS je glasalo 6.895 birača iz dijaposre, koji nijesu mogli glasati jer ne zadvoljavaju rezidencijalni uslov u skladu sa članom 45 Ustava Crne Gore koji kaže da pravo da bira i da bude biran ima državljanin Crne Gore koji je navršio 18 godina života i ima najmanje dvije godine prebivališta u Crnoj Gori", kazali su u PzP-u.

Navode je na izborima 2012. godine za vladajuću koaliciju protivustano i protizakonito glasalo 6.895 birača iz drugih država koji ne zadovoljavaju rezidencijalni uslov.

"I na osnovu ovih glasova su dobili nezakonita tri mandata u Skupštini. Prema podacima iz operativnog staba DPS-a, na izborima 2012. godine je za vladajuću koaliciju glasalo 2.179 drzavljana BiH, 3.160 državljana Srbije, 145 državljana Hrvatske i 1331 državljana drugih država", ističu u PzP-u.

Prema njihovim riječima, ovo je još jedan u nizu dokaza da je vlast u Crnoj Gori formirana protivustavno, suprotno Ustavu Crne Gore.

"Vlast u Crnoj Gori je uspostavljena suprotno Ustavu i kao takva ona je nelegitimna, uzurpatorska i zbog toga DF poziva građane i sve demokratske partijske strukture da nam se pridruže u našoj čvrstoj namjeri da se demokratskim protestima suprotstavimo ovoj okupatrorskoj vlasti iza koje ne stoji većina građana i izborimo za prve fer i slobodne izbore na kojima će se izraziti slobodna volja građana i formirati vlast u skladu sa Ustavom", poručuju u PzP-u.

Portal Analitika