Fudbal

Mister Bi novi vlasnik Milana

Fudbalski klub Milan će poslij 29 godina dobiti novog vlasnika. Kako sada stvari stoje to će biti tajlandski biznismen Bi Tičauobol koji je navodno postigao dogovor sa sadašnjim vlasnik Silviom Berluskonijem, a za danas po podne zakazao je i konferenciju za novinare u Milanu.
Mister Bi novi vlasnik Milana
Portal AnalitikaIzvor

Prema još nepotvrđenim informacijama, tajlandski biznismen će kupiti između 51 i 60 odsto udjela u vlasništvu Rosonera, a to će ga koštati oko 500 miliona eura.

Tičaubol i Berluskoni su se sastali i u srijedu uveče u rezidenciji italijanskog biznismena u Arkoreu blizu Monce i tada je Tajlanđanin konkretizovao ponudu i stavio je na sto.

Berluskoni je zatražio malo vremena da razmisli, a ako je suditi prema informacijama italijanskog Skaja, poslije prospavane noći donio je konačnu odluku koja će obradovati barem onaj dio navijača Rosonera sa kojima je bio u sukobu u posljednje vrijeme.

Mlađi brat Silvija Berluskonija, Paolo, koji je ujedno i potpredsjednik Milana danas je takođe nagovijestio razvoj događaja.

“Vodili smo ovaj klub do svjetskog vrha u posljednjih 29 godina. Situacija se za to vrijeme promijenila, pojavili su se razni tajkuni na tržištu i to nismo mogli da ignorišemo. Da bi Milanova priča bila uspješno nastavljena u klub mora da se investira nekoliko stotina miliona eura. Najpametnije je pronaći nekoga ko ima ekonomski kapacitet da vrati Milan na staze stare slave, a da se pritom zadrže i ostali dioničari“, napisao je mlađi Berluskoni u članku u listu Đornale, čiji je izdavač.

Portal Analitika