Društvo

CETINJE: Mojkovačka ulica u funkciji, slijedi instalacija javne rasvjete

Kako je ranije najavljeno, Mojkovačka ulica na Cetinju, koja je tokom proteklih sedmica rekonstruisana u sklopu gradnje novog saobraćajnog koridora na ulazu u grad, puštena je u funkciju.
CETINJE: Mojkovačka ulica u funkciji, slijedi instalacija javne rasvjete
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, nakon gradnje nove kanalizacione, vodovodne i atmosferske mreže, a potom i radova na asfaltnoj podlozi i gradnji trotoarskih površina, saobraćaj Mojkovačkom ulicom otvoren je za saobraćaj motornih vozila.

"Danas je završena i izrada horizontalne signalizacije, a do završetka svih radova na novom saobraćajnom koridoru na ulazu u grad, preostala je instalacija nove javne rasvjete u Mojkovačkoj ulici, kao i radovi na obezbjeđenju stijenske mase, te hortikulturno uređenje zelenih površina", saopšteno je iz Prijestonice.

Dodaju da je tokom proteklih radova na ulazu u grad, izgrađeno i rekonstruisano niz saobraćajnica, uz instalaciju nove javne rasvjete i gradnju nove kanalizacione, vodovodne i atmosferske mreže.

"Prije dvije godine, realizovana je rekonstrukcija raskršća na magistralnoj saobraćajnici ka Podgorici i Budvi, uz gradnju prateće infrastrukture. Nakon toga, uslijedila je rekonstrukcija Grahovske ulice, a potom i dijela Mojkovačke ulice. Istovremeno, izgrađena je i nova saobraćajnica koja povezuje Grahovsku i Mojkovačku ulicu, a koja će biti i u funkciji novog fudbalskog stadiona "Sveti Petar Cetinjski“, čija gradnja predstoji", kazali su u Prijestonici.

Navode da je u završnoj fazi radova rekonstruisana i Ivanbegova ulica, a nakon toga su uslijedili i posljednji radovi u Mojkovačkoj ulici.

"Riječ je o najznačajnijem saobraćajnom projektu na Cetinju u novijem periodu. Takođe, činjenica da su u svim navedenim ulicama izgrađene nove instalacije, u bitnoj će mjeri uticati i na dinamiku još jednog aktuelnog projekta Prijestonice Cetinje – rekonstrukcije kanalizacione mreže na cjelokupnom gradskom području. Radovi na svim saobraćajnicama, uključujući pritom i novu javnu rasvjetu kao i vodovodne, kanalizacione i atmosferske instalacije, bili su vrijedni blizu 1,5 milion eura", kazali su u Prijestonici.

Portal Analitika