Politika

VLAHOVIĆ: Cdu će promovisati ekonomski patriotizam

Crnogorska demokratska unija Cdu će na parlamentarnim izborima promovisati ekonomski patriotizam, odnosno efikasno korišćenje resursa sa kojima naša zemlja raspolaže (a posebno ljudske resurse), sveobuhvatnu reformu obrazovnog sistema, koji bi trebalo uskladiti sa potrebama crnogorske privrede i sa novim konceptom ekologije, koju treba shvatiti kao razvojnu, a ne samo troškovnu funkciju, kazao je lider te partije Miodrag Vlahović tokom sastanka sa predstavnicima njemačke fondacije Fridrih Nauman, projektnim direktorom za zemlje Zapadnog Balkana Šarlom du Vinažom i regionalnim projektnim koordinatorom Dušanom Dinićem.
VLAHOVIĆ: Cdu će promovisati ekonomski patriotizam
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Fridrih Nauman fondacije su razgovarali sa Vlahovićem o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i u regionu i izazovima sa kojima se suočava liberalno-demokratska ideja u Evropi.

Takođe, kako su kazali u ovoj partiji, govorilo se i o načinima buduće podrške i saradnje između Cdu i Fridrih Nauman fondacije.

"Predstavnici Cdu su upoznali goste sa Manifestom crnogorskih demokrata, koji je temeljni tekst ideološko-političkog karaktera i koji profiliše Cdu kao partiju centra liberalno-demokratske provinijencije. U razgovoru je bilo riječi i o idejama i principima na kojima se zasniva političko djelovanje Cdu, kao i planovima Cdu za nastup na parlamentarnim izborima“, saopšteno je iz ove partije.

Vlahović je obavijestio goste o osnivanju Centra za liberalne studije CeLS, koji će djelovati pri Cdu i koji će, putem svojih projekata, promovisati postulate i vrijednosti liberalizma u našoj zemlji.

"CeLS će takođe biti angažovan na projektima koji se tiču rodne ravnopravnosti, podrške marginalizovanim grupama i manjinam, kao i na promociji ljudskih prava“, kazali su u partiji.

Portal Analitika