Zanimljivosti

Evo zašto je Nokia 8210 omljeni telefon podzemlja

Jedan od najpopularnijih telefona s kraja devedesetih godina ponovo doživljava popularnost posebno među dilerima droge.
Evo zašto je Nokia 8210 omljeni telefon podzemlja
Portal AnalitikaIzvor

Naime, dilerima droge širom svijeta Nokia 8210, koja je lansirana u prodaju 1999. godine mnogo je draža od modernih telefona sa vajrlesom, GPS-om i blututom. Prvenstveno je popularan u podzemlju zato što mu policija gotovo ne može ući u trag. 

“Tom telefonu se može vjerovati za razliku od novih telefona. Policija mnogo lakše može locirati pametni telefon nego stariju Nokiju“, kaže neimenovani muškarac za britanski “Mirror“. 

Štaviše, da je prodaja ovog telefona porasla svjedoči i vlasnik jedne radnje mobilnih telefona u Birmingemu – “Ne znam zašto svi odjednom žele ovaj telefon, ali ja ih ni ne pitam“. 

Ne samo što se ovom telefonu teško može ući u trag već je njegova baterija koja može da izdrži gotovo 150 sati još jedan razlog zašto je toliko popularan. 

Nokija 8210 predstavljena je 1999. godine na Nedjelji mode u Parizu odmah nakon završetka Kenzove revije i u to vrijeme je bio najmanji telefon na tržištu. Za svoje doba bio je vrlo napredan – imao je opciju predikcije, slanja slikovnih porukica, ali i instaliranu čuvenu igricu Snake. (B92)

Portal Analitika