Politika

Brajović predao kandidaturu: Obavezala me podrška Podgorice i Bara

Funkcioner Socijaldemokratske partije SDP Ivan Brajović predao je danas zvanično svoj program i kanidaturu za predsjednika partije na predstojećem Kongresu koji će se održati 3. juna.
Brajović predao kandidaturu: Obavezala me podrška Podgorice i Bara
Portal AnalitikaIzvor

Brajović je naglasio da ga u ovoj ozbiljnoj političkoj utakmici na dodatni stepen odgovornosti obavezuje činjenica da su iza njegove kandidature za predsjednika SDP-a, stali najveći opštinski odbori SDP-a u Baru i Podgorici.

- Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora danas na tom stepenu društvenog razvoja da se za čelnu poziciju u jednoj autentičnoj, državotvornoj i ozbiljnoj političkoj partiji kakva jeste SDP takmiči više kandidata. To je demokratski iskorak i dokaz zrelosti ne samo SDP-a, nego i društva u cjelini - kazao je Brajović.

On je rekao da ga u ovoj ozbiljnoj političkoj utakmici na dodatni stepen odgovornosti obavezuje podrška dva najveća odbora.

- Obavezuje me činjenica da su iza moje kandidature za predsjednika SDP-a gotovo nepodijeljeno stali naši najveći opštinski odbori u Baru i Podgorici, ali i veliki broj ovih drugih odbora od kojih su predstavnici jednog broja njih ovdje sa nama. Zahvaljujem se Vujici, Miću, Jusufu, Andriji, Damiru, Selimu, Đorđu, Radošu, Luki, Budimirki i drugim prijateljima i saradnicima, ili bolje reći, saborcima na našem četvrt vijeka dugom putu, koji su svojim simboličnim prisustvom ovom današnjem formalnom činu, iskazali podršku prije svega SDP-u i ideji demokratije i pluralizma na djelu koji s ponosom njegujemo i baštinimo-  kazao je Brajović.

On se zahvalio i brojnim članovima i simpatizerima SDP-a, koji ga kako kaže, svakodnevno kontaktiraju.

- Zainteresovanoj javnosti poručujem da ću dati sve od sebe da pored brojnih obaveza koji nosi svakodnevni rad na početku realizacije najvećeg projekta u istoriji naše države, predstavi svoj program i svoju viziju partije i društva. Već sada mogu da kažem da će glavna obilježja tih aktivosti biti ne dnevno politikanstvo nego ozbiljnost, ne bombastične izjave nego odgovornost, ne svađe nego odmjerenost. To je moje uvjerenje, to je naše čvrsto opredjeljenje i to je naš dug izvornoj Socijaldemokratskoj partiji koja je devedestih upravo na tim principima hrabro i gordo ponijela luču slobode i demokratije, luču koja će šesnaet godina kasnije obasjati svu Crnu Goru - zaključio je Brajović.

 

Portal Analitika