Crna hronika

Logistiku ubici Saše Markovića pružila žena iz susjedne države

Policija osnovano sumnja da ubica budvanskog biznismena Saše Markovića (48) nije iz Crne Gore.
Logistiku ubici Saše Markovića pružila žena iz susjedne države
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima iz istrage, osoba koja je likvidirala Markovića nadomak porodične kuće u naselju Ivanovići kraj Budve živi u susjednoj državi, ali je porijeklom iz jednog primorskog grada u Crnoj Gori. Provjere identiteta egzekutora su u toku, piše Pobjeda.

Na osnovu dosadašnjih operativnih saznanja, crnogorska policija je otkrila novi detalj koji bi mogao da usmjeri istragu- logistiku ubici je pružala žena iz jedne od zemalja okruženja.

Ona je, kako je policija kasnije utvrdila na osnovu telefonskih listinga, boravila tri dana u Budvi i to dan ranije, na dan ubistva i dan kasnije. Utvrđuje se njena uloga i povezanost sa počiniocem.

Policija je kolegama iz regiona poslala snimke sa nadzornih kamera na kojima se vidi egzekutor.

Marković do sada nije bio dovođen u bilo kakvu vezu sa ljudima iz podzemlja, ali je zbog načina na koji je ubijen i do tada nepoznatog motiva usmjerena istraga na njegove kontakte sa ljudima iz kriminalnog miljea.

Osobe sa kojima je bio u kontaktu povezane su sa raznim krivičnim djelima ili evidentirane u policijskim dokumentima.

Podsjećamo, ubica je 17. aprila sačekao Markovića na stotinak metara od njegove kuće. Kada je Marković usporio na suženom dijelu puta, prišao je automobilu i pucao u njega iz automatske puške. Kamere su snimile ubicu na putu od Budve do mjesta Ivanovići. Egzekucija je očito bila planirana i izvedena profesionalno. Ubica se odmah riješio oružja, paljenjem automatske puške uništio DNK tragove, a potom vješto, po ranije određenoj maršruti, napustio mjesto zločina.

To bi moglo da znači da je ubica bio siguran da ga neće tako lako identifikovati.

Portal Analitika