Abiznis

Crna Gora primjer odlične saradnje sa CEB-om

Ministar finansija Radoje Žugić sastao se danas sa predstavnicima Razvojne banke Savjeta Evrope (CEB), na čelu sa viceguvernerom Mikolajem Dowgielewiczem.
Crna Gora primjer odlične saradnje sa CEB-om
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je bio prilika da se razgovara o realizaciji projekata koje Vlada Crne Gore sprovodi uz podršku CEB-a, kao i dodatno definišu dalji koraci i aktivnosti u cilju uspješne finalizacije.

Naime, riječ je o projektima socijalnog stanovanja, zatim  izgradnje predškolskih ustanova, rekonstrukcije i proširivanje zatvorskih kapaciteta, kao i izgradnje i opremanje Klinike za ginekologiju i porodilište i Klinike za mentalno zdravlje.

Osvrćući se na prva dva navedena projekta, Žugić je upoznao predstavnike CEB-a  da se aktivnosti na istim sprovode shodno predviđenoj dinamici, dok je za projekte iz oblasti zdravstva i pravde ukazao na potrebu dodatnog usaglašavanja sa resornim ministarstvima, u pogledu definisanja objektivnog okvira, koji bi zadovoljio realne potrebe pomenutih institucija, ali istovremeno bio u skladu sa budžetskim kapacitetima i principom racionalnosti.

Pozdravljajući napore Crne Gore u procesima implementacije zacrtanih ciljeva, Viceguverner Dowgielewicz naglasio je da je Crna Gora najbolji primjer saradnje u regionu, te da bi podrška CEB-a u narednom periodu mogla biti usmjerena i na saradnju u pogledu upravljanja IPA fondovima, imajući u vidu da institucija koju predstavlja posjeduje potrebna znanja i ekspertizu u toj oblasti.

 

Portal Analitika