Društvo

NVO Građanska alijansa donira Vladi biciklo

Građanska alijansa doniraće sjutra, prije održavanja sjednice Vlade, toj instituciji biciklo kako bi skrenula pažnju premijeru Milu Đukanoviću i ostalim članovima na apsurdnu Uredbu o povećanju cijene goriva.
NVO Građanska alijansa donira Vladi biciklo
Portal AnalitikaIzvor

Iz GA je saopšteno da su inspirisani akcijom nevladine organizacije Biciklo.me pod nazivom Bicikl kao službeno vozilo, čime žele da ukažu izvršnoj vlasti na jedan od načina kako mogu da štede.

„To se posebno odnosi na budžetsku stavku troškovi goriva koji su u posljednje tri godine, od formiranja aktuelne Vlade, na nivou od skoro 30 miliona eura ili troškovi izgradnje 20 vrtića“, navodi se u saopštenju GA.

Đukanović je ranije saopštio da su derivati nafte u crnogorskim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza, zbog čega je logično što se Vlada opredijelila da podizanjem maloprodajnih cijena goriva riješi dio deficita u javnoj potrošnji.

Dopunom Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, koju je Vlada usvojila 16. aprila, u cijene naftnih derivata je uključena naknada za izgradnju autoputa i finansiranje reprezentativnog sporta, od sedam centi po litru.

Dopuna Uredbe počela je da se primjenjuje 20. aprila, kada su cijene goriva povećane sedam centi.

Portal Analitika