Tenis

PRAG: Sjajna Kovinić u četvrtfinalu!

Crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Pragu. Ona je danas u drugom kolu eliminisala Kineskinju Šuai Ženg 2:0, po setovima 6:1 i 6:4. Do pobjede i plasmana među osam najboljih došla je nakon sat i 24 minuta igre.
PRAG: Sjajna Kovinić u četvrtfinalu!
Portal AnalitikaIzvor

To je njeno drugo četvrtfinale ove godine, nakon što je među osam najboljih bila i u Čarlstonu. Ona je zahvaljujući uspješnom nastupu u Pragu prvi put u karijeri izborila plasman među 100 najboljih teniserki svijeta.

Kovinić, koja je u prvom kolu eliminisala Rumunku Moniku Nikulesku 2:1 (6:2, 2:6 i 6:4), plasman na glavni turnir izborila je kroz kvalifikacije, pobjedama protiv Čehinje Džesike Maleckove, Ukrajinke Katarine Bondarenko i talentovane češke teniserke Marketu Vondrusovu.

Njena rivalka u četvrtfinalu biće 92. teniserka svijeta, Belgijanka Janina Vikmajer, koja je u drugom kolu savladala Aleksandru Krunić iz Srbije 2:1 (7:5, 6:7 i 7:5). Turnir u Pragu igra se za nagradni fond od 250 hiljada dolara, a pobjednici će pripasti 43.000 i 280 WTA poena. 

Portal Analitika