Fudbal

Kraj sezone za Robena, Leva slomio vilicu i nos!

Krilni napadač Bajerna Arjen Roben propuštiće ostatak sezone zbog povrede mišića lista, saopštio je minhenski klub.
Kraj sezone za Robena, Leva slomio vilicu i nos!
Portal AnalitikaIzvor

Roben se povrijedio na meču polufinala njemačkog Kupa, koji je Bajern izgubio od Borusije iz Dortmunda, a prethodno je pauzirao više od mjesec dana zbog povrede trbušnog mišića. On je u igru ušao u 68. minutu, ali je poslije desetak minuta morao da napušti teren i mjesto u timu prepušti Mariju Geceu.

Kako je saopšteno, poslije ljekarskih pregleda utvrđeno je da je Holanđanin tokom meča pokidao mišić lista lijeve noge, zbog čega će propustiti ostatak sezone. Holandski reprezentativac propuštiće polufinalne utakmice Lige šampiona protiv Barselone, a pod znakom pitanja je i nastup Roberta Levandovskog.

Napadač se povrijedio poslije duela sa golmanom Borusije Mičelom Langernakom i odmah je prebačen u bolnicu. Kako je saopštio šampion Njemačke, Levandovski je slomio gornju vilicu i nos i zadobio je potres mozga. 

Bajern nije saopštio koliko će Levandovski odsustvovati sa terena, ali je na svom Tviter provilu naveo da "ne može biti gore". Levandovski će najvjerovatnije propuštiti prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona protiv Barselone, 6. maja. 

Trener Bajerna Pep Gvardiola već ne može da računa na Franka Riberija i Davida Alabu, dok povreda Tijaga Alkantare nije ozbiljnije prirode.

Portal Analitika