Crna hronika

Suđenje za šverc droge: „Teta Marice, idem u Budvu, imaš li dvije šampite?“

Na suđenju uhapšenim u policijskoj akciji ,,Marta“, koji se terete za šverc droge, juče se u Višem sudu u jednom od preslušanih telefonskih razgovora moglo čuti kako su optuženi pričali o „šampitama, pazaru, izbjeljivačima za robu“... Sudski proces vodi sutkinja Vesna Pean.
Suđenje za šverc droge: „Teta Marice, idem u Budvu, imaš li dvije šampite?“
Portal AnalitikaIzvor

U sudnici se moglo čuti kako nepoznati ženski glas od optužene Marice Milić traži da joj spakuje dvije „šampite“.

- Teta Marice, idem dva dana u Budvu kod djece. Imaš li dvije šampite – pitao je nepoznati ženski glas.

Nakon toga uslijedila je i poruka ,,teta Marice, predala sam pazar. Frka mi je, a sad nemam. Možeš li mi šta učinjet?“

U dužem razgovoru nepoznata muška osoba objašnjava prvooptuženom Miroslavu Miliću, koji se nalazi u pritvoru, da su njegovi saradnici sa slobode napravili propust prilikom „spravljanja robe“.

- Kad su pravili garnituru pogrešan su izbjeljivač stavili. Ako meni ne vjeruješ, pošalji nekog druga pa neka ti on reče. Nemam razloga da te lažem – kaže nepoznati muški glas. Milićev sagovornik navodi da je jedan od problema i to što je prvooptuženi u pritvoru.

- Problem je u tome što ti nisi tu , a „debeli“ je stalno nadrkan. Da oćeš izaci kao da će sunce ponovo ogrijati, jer bez tebe ovdje nema života – kaže NN osoba. Nepoznati sagovornik u razgovoru hvali majku prvooptuženog Maricu Milić.

- Zadrži nešto za sebe i nemoj odma’ napadati Maricu. To ti je najveći prijatelj u životu. Ona neće da te opterećuje. Brate, ako bog da da se sve to završi o jednom trošku, o jednom ročištu da se ne odužuje i da ti izađeš, pa ceš se sam uvjeriti - govori Milićev sagovornik.

On ne štedi riječi hvale ni za Miroslavovu snahu Eminu.

- Što se tiče snahe, svaka joj čast - završava razgovor nepoznata osoba. Pored Baranina Miroslava Milića (30) na optuženickoj klupi su se našli njegova majka Marica (57), supruga Maja (34), brat Momčilo (32) i snaha Emina Milić (22), zatim Podgoričani Ivan Novaković (35) i Simo Đurović  (37), Rajko Radanović (32) iz Tivta, Mefit Serdarević (20) iz Bara, Radovan Mujović (25) iz Nikšica, Vladimir Radović (33), Radosav Vukcević (29) iz Nikšica, Vidak Ramović (36) iz Spuža, Miodrag Bulatović (25) iz Pljevalja, Nikola Mićunović (33) iz Tivta, Veljko Kovačević (31) iz Tivta, Igor Marinović (36) iz Kotora, Slobodan Bulajić (35) iz Nikšica, Dejan Pavićević (42) iz Kotora i Dejan Rašković (32) iz Kotora. Vijeće Višeg suda u Podgorici uvažilo je predlog tužioca i donijelo rješenje da se Edinu Mehoviću sudi u odsustvu. Tokom jučerašnjeg suđenja optuženom Momcilu Miliću je pozlilo u sudnici, pa je sutkinja Vesna Pean prekinula pretres, a naredni zakazala za 12. maj. (Pobjeda)

Portal Analitika