Abiznis

LP: EPCG mora ostati u vlasništvu države

Pokretanje bržeg privrednog rasta, mora se postići smanjivanjem ukupne javne potrošnje i poreske presije,te ostvarivanjem uslova za povećanje direktnih stranih investicija i smanjivanja broja nezaposljenih, zaključeno je na Glavnom odboru Liberalne partije.
LP: EPCG mora ostati u vlasništvu države
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici GO raspravljalo se o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj, socijalnoj i bezbjedonosnoj situaciji u državi.

Iz LO su saopštili i da se posebna pažnja mora obratiti i na status Elektroprivrede Crne Gore za koju se sve više interesuju i Elektroprivrede država iz Regiona.

"Liberali su jasni u svom stavu da EPCG i njeni resursi moraju po svaku cijenu ostati u većinskom vlasništvu naše države. Crna Gora je mimo ikakve ekonomske logike rasprodala već toliko monopolista i „zlatnih koka“ i takve greške se više ne smiju ponavljati", navodi se u saopštenju.

Liberali su iskazali i zabrinutost za stanje u crnogorskim medijima koji su, kako je saopšteno, u nezavidnom,naročito finansijskom položaju, a sada je trenutak da im država pomogne.

"Članovi GO konstatovali su da postoji opasnost i da se u predkongresnim izbornim atmosferama i dnevnopolitičkim sukobima , izgubi kompas prioriteta države i zapostave NATO integracije koje su za liberale prioritet broj jedan u ovoj godinu,uprkos svim drugim ekonomsko-političkim aktuelnostima", navodi se u saopštenju.

Članovi GO LP su na početku zasijedanja minutom ćutanja odali poštu pokojnom kolegi Saši Markoviću, nekadašnjem istaknutom funkcioneru i poslaniku LSCG, koji je nedavno ubijen u Budvi. (Portal RTCG)

Portal Analitika